DIY-commode van Helena

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Wolfgang

Wolfgang

DE

Heel makkelijk

2 minuten

Beschrijving

Wij verwachten onze kleine Helena in juni en waren op zoek naar een commode. Omdat we veel van de afgewerkte ladekasten niet mooi vonden, zijn we begonnen met het bouwen van een commode die bij ons past. Wat voor ons belangrijk was, was een grenenhoutlook, we kochten ook kant-en-klare lades bij een bekende meubelwinkel en verfijnden het geheel met een modern design. De drie grote lades bieden voldoende ruimte voor wasgoed, luiers, crème, olie en vele andere dingen die we nodig hebben voor onze baby. We vinden de ladekast erg mooi en kunnen ook zeggen dat we het grootste deel zelf hebben gebouwd.

Functieomschrijving: Hoe heb je jouw project gerealiseerd

Voor ons was het belangrijk dat we voldoende ruimte hadden voor het aankleedkussen. Voor ons is deze 70 cm lang. Daarom hebben we besloten om de ladekast 72 cm diep te bouwen. De lades zijn 80 x 50 cm groot, dus het was duidelijk dat we een ladekast nodig hadden - de binnenafmetingen van de lades waren 80 cm. Bovendien wilden we een totale hoogte van ca. 95 cm bereiken, dus hadden we bijpassende voeten nodig van 25 cm. Daarnaast is de lengte van de dressoirs 66cm. Alle vier de planken werden in een rechte hoek aan elkaar geschroefd. Om de schroeven voor het verbinden van het bovenbord en het klembord te verbergen, hebben we zogenaamde pocketgaten geboord en de planken met achterwandschroeven aan elkaar verbonden. Last but not least werden de rails voor de lades op dezelfde hoogte gemonteerd, werden de afgewerkte lades geïnstalleerd, werd in het midden van elke lade een handgreep gemonteerd en werden de vier poten op dezelfde afstand van de buitenrand van de onderste lade vastgeschroefd. bord. Alles schoongeschuurd en geolied - klaar!

Eindafmetingen: Wat zijn de buitenafmetingen?

95cm x 83,6cm x 72cm (boven- en onderplaat) 95cm x 83,6cm x 55cm (zijpanelen rechts en links)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Wolfgang en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 134,12


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken