TOSIZE Furniture dressoir afgewerkt met kalkverf, door Ivonne

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Ivonne

Ivonne

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving van Ivonne

In onze showroom kan een mooi dressoir natuurlijk niet ontbreken. Het tussenwandje heb ik opgemeten en daar wat speling vanaf getrokken want: gelijk is ongelijk. Je wilt natuurlijk niet dat het wandje een beetje scheef staat (zoals in de meeste huizen en ruimtes het geval is) en dit wordt benadrukt door de kast die er precies tot het einde tegenaan staat. Ik heb daarom 10,0 cm speling gehouden. Ik wilde graag een voorbeeld laten zien van het schilderen met kalkverf. Deze verf breng je met een blokkwast aan en geeft een mooi effect aan de kast. Maar daarom heb ik de indeling rustig en praktisch gehouden: twee vakken met dubbele deuren naast elkaar en heel praktisch 3 legplanken onder elkaar. In het geheel vond ik het mooi passend om voor de 38mm dikte van de planken te kiezen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb de kast opgebouwd in MDF gegrond. Dat is heel handig en scheelt veel tijd om het materiaal eerst zelf te moeten gronden! Vervolgens is voor de kalkverf alsnog wel een speciale primer nodig. Deze heb ik aangebracht op alle onderdelen en daarbij de legplanken en deurtjes apart neergelegd om er goed bij te kunnen. Vervolgens heb ik de deurtjes gemonteerd om de vegen van de kwast met de kalkverf mooi te laten doorlopen. Dit zou ik niet nog een keer doen, want de verf komt dan ook tussen de kiertjes en dit wordt niet mooi! Ik heb het gelukkig wel kunnen herstellen. De volgende keer zou ik de deurtjes dus zeker los uitleggen en met kalkverf en sealer behandelen en daarna pas in de kast plaatsen. Om de kast helemaal af te werken heb ik als laatste nog een laag sealer aangebracht. Zo is de kwetsbare kalkverf beter bestand tegen vingerafdrukken. Ook heb ik gaatjes in de deurtjes geboord en mooie greepjes uitgezocht om die erop te zetten. Zo hoef je alsnog niet met je vingers de deurtjes open te duwen, wat beter is voor de kalkverf. Ik heb LAB Chalk in de kleur TOUT no. 530 gebruikt voor het hele project en ik vind het uiteindelijk heel mooi geslaagd!

Afmetingen van mijn DIY project

Het dressoir is: H: 110,0 cm B: 190,0 cm D: 35,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 853,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken