Dressoir op maat - IKEA IVAR hack, door Willem

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nlStart direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Willem

Willem

NL

Makkelijk

2 minuten

Samenvatting

In dit project laat Willem hoe je slim en met een mooi resultaat bestaande meubels kunt omtoveren tot een prachtig dressoir op maat. Door wat creativiteit en op maat gezaagde grenen timmerpanelen is een prachtig als nieuw meubel gemaakt. De IVAR ladekastjes hebben zo een tweede leven gekregen en gaan ook nog ingezet worden als commode.

Omschrijving van Willem

We konden geen dressoir vinden dat naar ons zin was en functioneel om het ook (tijdelijk) als commode te gebruiken. Ons idee was om twee ladekastjes uit de IVAR te combineren en met het hout van OPMAATZAGEN.nl af te werken tot één meubel.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De kastjes hadden we al en waren wat vergeeld. We hebben de ladekastjes (ieder 80,0 cm breed) geschuurd en met een white-wash en daarna hardwax afgewerkt. Daarna hebben we ze aan elkaar gemaakt en de houtdelen ingemeten die we nodig hadden vanuit de webshop, besteld en keurig geleverd gekregen, afmetingen luisteren nogal nauw i.v.m. de overstek aan de bovenkant en het verstekken aan de onderkant. Hout gezaagd, geschuurd en ook in whitewash en hardwax gezet, afgemonteerd (schroeven) en geheel op bronskleurige pootjes gezet. We zijn erg tevreden met het eindresultaat.

Afmetingen van mijn DIY project

160,0 x 60,0 x 80,0 (b x d x h)

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Willem en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1 item in totaal

€ 91,58


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken