MDF Vochtwerend V313 Grijs

Thuiswinkel Waarborg
MDF Vochtwerend V313 Grijs
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.

Productinformatie

  • Vochtwerend
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Grote buigsterkte
  • Glad oppervlak
  • Alleen binnenshuis te gebruiken

Beschrijving

MDF Vochtwerend V313 Grijs is een goede keuze wanneer je een meubel wilt maken in een grijze of getinte kleur. De plaat is door en door gekleurd met grijs pigment. Dit betekent dat de plaat tot in de kern gekleurd is, maar ook dat de plaat gemêleerd grijs is. Je ziet namelijk nog wel de vezelstructuur in de plaat zitten. Bijkomend voordeel is dat MDF Grijs V313 vochtwerend is, waardoor de plaat geschikt is voor toepassingen in vochtige ruimtes.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)720
UitstralingMat
MerkUNILIN
Dikte18 mm
Type MDF
VariantMDF Grijs V313
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Drager / Hout typeMDF
KernMDF
Toepassing (algemeen)Constructief, Decoratief
KleurZwart / Grijs
GegrondNee
Keurmerk70% PEFC
Type toplaagOnafgewerkt
ToplaagDoor en door

MDF Vochtwerend V313 Grijs op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF vochtwerende platen gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Je kiest voor MDF Vochtwerend V313 Grijs wanneer je een decoratief project wilt maken in een grijze of getinte kleur. Het afwerken in de juiste kleur kost weinig tijd, omdat de plaat vochtwerend is geproduceerd en enkel afgelakt hoeft te worden. Gaten geven geen kleurverschil omdat de plaat tot in de kern gekleurd is. Je kan MDF Vochtwerend V313 Grijs gebruiken in vochtige omgevingen, bijvoorbeeld voor een badkamerkastje dat je in een grijze of getinte kleur wilt aflakken of bij het maken van keukens.

MDF Vochtwerend V313 Grijs: wat is het?

MDF vochtwerend is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnenbetimmeringen waarbij de ruimte vochtig is, zoals in de badkamer en in de keuken. Het staat ook wel bekend onder de naam MDF V313. Het V313 kenmerk komt van de test voor vochtwerendheid die het plaatmateriaal ondergaat, die V313 wordt genoemd. Het geeft aan dat de plaat niet alleen vochtwerend, maar ook water- en schimmelwerend is. Let wel, de plaat is niet watervast!

Vochtwerende MDF-platen zijn opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Bij MDF vochtwerend is een speciale, vochtwerende lijmsoort gebruikt. De houtvezels zijn gemengd met een grijs pigment, waardoor de plaat tot in de kern grijs gekleurd is. Dit betekent echter niet dat de plaat egaal grijs is, de houtvezels zorgen voor een gemêleerd uiterlijk. Om het materiaal egaal dekkend grijs te krijgen is schilderen nog wel nodig.

Om de vochtwerende eigenschappen te versterken is het materiaal onder een hogere druk geperst dan MDF blank. Door de extra harde persing is deze houtsoort gemakkelijk te bewerken. Mocht je aan de slag willen op een 'blanco vel' dat vochtbestendig is, ga dan voor MDF vochtwerend. MDF Vochtwerend V313 is niet geschikt voor buiten.

MDF vochtwerend is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft ter bescherming van het materiaal. Deze plaat is niet geschikt voor toepassingen buitenshuis.

Beschikbare diktes van MDF Vochtwerend V313 Grijs

Vochtwerende MDF-platen kun je online in verschillende diktes bestellen. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 18 mm.

Bewerken van MDF platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Dit materiaal is door-en-door gekleurd. Zowel de toplaag als de kern is grijs gekleurd. Om de vochtwerende eigenschappen van vochtwerend MDF tot hun recht te laten komen is het belangrijk om de plaat goed te dichten. De boven- en onderzijden kunnen worden gedicht met een (transparante) laklaag. De kopse kanten verdienen wat extra aandacht. MDF-vezels hebben van zichzelf een zuigende werking. Bij MDF vochtwerend is deze minder dan bij MDF blank, toch blijft het belangrijk deze met een randsealer te behandelen. 

Specifieke toepassingen van MDF Vochtwerend V313 Grijs

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Dit kan een kast, een wand of een gehele ombouw zijn. Met deze vochtwerende variant is het meubel ook geschikt in de badkamer, garage of keuken. Voorbeelden van projecten zijn een badkamermeubel, een keukenkastje, een scheidingswand in de badkamer of een vensterbank.

Alternatieven voor vochtwerend MDF

Ben je op zoek naar een houtsoort die geschikt is voor buitentoepassingen? Ga dan voor MDF tricoya. Wanneer jouw plaatmateriaal in droge omstandigheden toegepast gaan worden, kun je gaan voor de budgetvriendelijkere optie: MDF Blank. Of bekijk hier al onze andere MDF-plaatmateriaal.

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased
MDF BiobasedUNILIN

Vanaf

35,70

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,77

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend
MDF BrandvertragendUNILIN

Vanaf

27,26

p/m2

MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar DwarsFINSA

Vanaf

46,23

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar LangFINSA

Vanaf

46,24

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique
MDF EcologiqueMEDITE®

Vanaf

27,79

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur
MDF ExterieurMEDITE®

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond
MDF GegrondUNILIN

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs
MDF GrijsFINSA

Vanaf

123,99

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie
MDF LakdraagfolieUNILIN

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht
MDF LichtgewichtUNILIN

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313MEDITE®

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 GegrondMEDITE®

Vanaf

24,64

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 ZwartUNILIN

Vanaf

23,12

p/m2