Ronde tafel van sloophout, door Lilian

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Lilian

Lilian

NL

Uitdagend

2 minuten

Wat heb je gemaakt?

Ik heb met behulp van een ronde plaat, geleverd door OPMAATZAGEN.nl, een perfecte ronde tafel gemaakt. Een perfecte ronde tafel maken is moeilijk! De perfecte ronde vorm in plaatmateriaal heb ik gebruikt als "sjabloon" voor de uiteindelijke tafel. Naast de gewenste vorm zorgt de plaat ook voor stevigheid, bij elkaar is het blad nu ruim 38 mm dik. Het uiteindelijke blad heb ik omrand met een stalen strook. Het blad wordt gedragen door een stalen poot die ik zelf gelast heb.

Hoe ben je te werk gegaan?

Op mijn werktafel heb ik 26 vloerdelen in elkaar geschoven, de goede zijde heb ik beschilderd met verschillende kleuren, meerdere lagen over elkaar. Eenmaal droog heb ik de vloerdelen omgedraaid en met houtlijm ingesmeerd. Vervolgens heb ik de ronde plaat erop vastgelijmd. Ik heb dit in eerste instantie gedaan met zeer veel lijmklemmen en vervolgens heb ik om de 150mm een schroefje geschroefd. Als de lijm eenmaal droog is, de lijmklemmen verwijderd. Om vervolgens mbv een decoupeerzaag de perfecte ronde lijn te volgen, de voet van de decoupeerzaag zet ik direct naast de rand van de ronde plaat. Eenmaal gezaagd alles netjes geschuurd. Zowel de rand als de vloerdelen, waardoor je een toverbal effect krijgt. Om de ronde tafel heb ik met staal een ring gemaakt, daar de twee houtsoorten (vloerdelen en plaatmateriaal) beetje goedkope uitstraling hadden. Het uiteindelijke blad heb ik geplaatst op een zelf gelaste stalen poot. Belangrijkste reden dat ik het plaatmateriaal van OPMAATZAGEN.nl heb gebruikt is voor versteviging en de perfecte vorm.

Wat zijn de afmetingen?

Het tafelblad heeft een diameter van 2350 mm. Hoogte van 750mm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken