Wandkast van eikenhout met een stalen frame

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Boris

Boris

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Een slanke wandkast over de schuifdeuren heen. Het frame is gemaakt van staal. De planken zijn van eikenhout en ik heb leren lappen gebruikt als wijndragers.

Hoe heb je de kast gemaakt?

In mijn huis heb ik een schuif/afscheidings-deur. Ik wilde graag een smalle kast om deze deur hebben. Voorwaarde was wel dat de kast vrij ondiep zou zijn, omdat mijn huiskamer behoorlijk klein is.
Ik wist dat ik deze kast niet in de juiste afmetingen zou vinden, dus heb ik besloten om de kast zelf te bouwen.Het frame heb ik van staal gelast. Het moest deelbaar zijn om binnen te krijgen. Dus ik heb het frame gemaakt met een boven- deel en een onder-deel, die ik later samen gemonteerd heb in de kamer. Voor de planken in de kast wilde ik graag eikenhout gebruiken. Een mooie eikenplank in zulke afmetingen is slecht verkrijgbaar en ik heb zelf weinig houtbewerkingsgereedschap. Dus om een mooi resultaat te kunnen krijgen heb ik niet de juiste middelen om handen.Hiervoor was OPMAATZAGEN.nl een perfecte uitkomst. Ik heb eerst één plankje besteld om te kijken of ik de juiste marges in gedachte had. Ik heb daarbij gekozen voor Eiken Rustiek Gevingerlast 19mm. Deze heb ik gepast, en ik kon de marge nog iets krapper nemen (3 mm i.pv. 5 mm kleiner dan de exacte maten).Vervolgens heb ik alle planken besteld. De planken waren keurig tot op de mm nauwkeurig. Voor een net resultaat heb ik de planken besteld met een 6 mm afgeschuinde rand boven, rondom.Keurig werk. Uitpakken, voorboren en monteren. Klaar is Kees!

Wat zijn de afmetingen geworden?

De afmetingen zijn:

Hoogte: 270,0 cm

Breedte: 250,0 cm

Diepte: 18,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Boris en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 265,56


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken