Van open trap naar dichte trap, door Rick

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Rick

Rick

NL

Gemiddeld

1 minuut

Rick besloot zijn open trap dicht te maken door middel van stootborden. Daarbij kon hij door OPMAATZAGEN.nl op maat gezaagd plaatmateriaal snel aan de slag. Nu is zijn trap geen open maar dichte trap geworden. Lees hier hoe hij te werk is gegaan!

Omschrijving van Rick

De bestaande open trap heb ik met de bestelde materialen dicht gemaakt door middel van het aanbrengen van stootborden. De schroeven zijn gemakkelijk mee besteld.

Hoe ik dit project gemaakt heb

  • Stap 1: Het opmeten van de benodigde planken. OPMAATZAGEN.nl heeft hiervoor een handig excel en/of bestelformulier online, waarbij je per plank de afmeting, maar ook een codering kan toevoegen. Bijv. traptrede 1, 2 etc. Ik heb een iets langere lengte aangehouden bij de draaiingen. 
  • Stap 2: Bestellen van de planken en schroeven.
  • Stap 3: Aanvullend heb ik de set Wolfcraft Undercover Jig-set TX4642100 besteld om de schroeven op een nagenoeg blinde wijze aan te brengen en de stootborden te bevestigen. 
  • Stap 4: Controleren maatvoering, aanbrengen blinde verbinding met Wolfcraft en bijschaven kopse kanten voor mooie aansluitingen.
  • Stap 5: Bevestigingen van de stootborden 
  • Stap 6: Afwerken

Afmetingen van mijn DIY project

De hoogte van de stoorborden is circa 20,0 cm hoog. De breedte varieerde vanwege de draai in de trap.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Rick en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

2 items in totaal

€ 230,24


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken