Trap dicht maken inclusief video met tips! Door Benjamin

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nlStart direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Benjamin

Benjamin

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Samenvatting

Ontdek stapsgewijs hoe Benjamin een open trap veilig en efficiënt heeft dichtgemaakt. Zijn project wordt ondersteund door een handige video en nuttige tips die je helpen om een gesloten trap te creëren die past bij je interieur en behoeften.

Omschrijving van Benjamin

Benjamin heeft twee trappen dicht gemaakt door er stootborden op te bevestigen, zodat hij er later een trapkast onder kan maken voor extra opbergruimte. Vervolgens in zijn geheel geschilderd.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Stappenplan:

  1. Alle tredes stuk voor stuk opmeten en invoeren in de configurator. Benjamin heeft bij de moeilijke hoeken waar je de rolmaat niet goed kan aflezen, de plankjes wat breder aangehouden, zodat hij in het werk er zelf nog een stukje af kan zagen als dat nodig is. De breedte die hij heeft gemeten heeft hij helemaal strak besteld (dus geen speling gehouden). In de hoogte heeft hij 1 cm speling aangehouden zodat eventuele oneffenheden niet opvallen.
  2. Handig is om elk paneel een kenmerk te geven, zodat je precies weet welke plank op welke plek hoort.
  3. Benjamin heeft voor 9mm materiaal gekozen omdat hij een tacker heeft en het dunne materiaal hiermee goed kan vastmaken. Mocht je dat niet hebben, dan kun je materiaal van 12 of 18 mm dik gebruiken om het vast te schroeven op de traptredes.
  4. Vervolgens heeft hij latjes aan de bovenkant bevestigd om het geheel sterk en stabiel te maken. Als je dikker materiaal hebt gekozen, dan kun je hiervoor ook een speciale boormal gebruiken zodat je de stootborden ook aan de bovenkant kunt vastschroeven (pocket holes).
  5. Daarna alles afgekit met een overschilderbare acrylaatkit. Let er hierbij op dat het een polymeer kit is, die beweging kan opvangen zodat de tredes niet gaan kraken.
  6. Vervolgens geschilderd zodat het één geheel wordt.

Benjamin is er heel blij mee en kan nu beginnen aan de volgende klus: de trapkasten maken!

Afmetingen van mijn DIY project

Per trede anders, zie winkelwagen.

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Benjamin en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1 item in totaal

€ 52,86


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken