Een open trap dicht maken met op maat bestelde stootborden, door Montana

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nlStart direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Montana

Montana

NL

Gemiddeld

2 minuten

Samenvatting

Om verschillende redenen kan het heel fijn zijn om een open trap dicht te maken. Vaak is de reden warmteverlies of omdat het er gewoon mooier uit ziet. Voor een dergelijk project kan je diverse materialen gebruiken; maar multiplex populier gegrond is erg populair. Dit materiaal is stevig en door de grondlaag ook direct te schilderen. Het project is goed zelf te doen; zeker als je de stootborden online besteld en daarmee gezaagd laat leveren.

Omschrijving van Montana

Van mijn open trap heb ik een dichte trap gemaakt met de opmaat gemaakte stootborden welke ik online heb besteld. Natuurlijk scheelt het een hoop geld als je de grote mdf platen in zijn geheel koopt bij de bouwmarkt, maar geloof me.. dit heeft mega veel tijd en maatwerk gescheeld. Ik ben namelijk al niet een held in netjes zagen dus ik ben blij met de bestelling. Ik was binnen een halve dag klaar met het dicht maken van de trap.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Als eerst ben ik gaan googlen hoe ik het beste een open trap met 2 draaien kan dicht maken. Na een lange duidelijke zoektocht kwam ik uit bij deze handig webshop. Ik zag bij diy projecten op de website mooie foto’s met duidelijke omschrijving en dat heeft gemaakt dat ik de keuze heb gemaakt om dit project aan te gaan. Ik heb de maten opgenomen van punt tot punt per trede. Een bestaande bestelling van een andere koper zo overgenomen en de maten per trede aangepast naar mijn maten. Super makkelijk. Toen de bestelling binnen kwam na twee weken ben ik gelijk aan de slag gegaan. Voor mijn geluk waren alle platen precies perfect passend op een enkele milimeter na. Soms wat bijschaven maar dat was nihil. De platen heb ik rechtstreeks in de trap geschroefd en aan de bovenkant vast gemaakt met latjes aan de bovenste treden. Deze platen gaan nu nergens meer heen. Ik heb ook dankzij de andere diy projecten een best prijzige wolfgang tool gekocht maar dat was helaas niet geschikt voor de plaatdikte die ik heb besteld, vandaar de latjes etc. Al met al.. heel tevreden en een project waar ik heel erg tegen op keek tòch snel geklaard, dankzij het professionele zaagwerk.

Afmetingen van mijn DIY project

Dit was per traptrede verschillend.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Montana en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

2 items in totaal

€ 164,49


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken