• Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Multiplex Interieur Beuken

Multiplex Interieur Beuken

Multiplex Interieur Beuken
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.

Sterk en geur- en smaakloos

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex Interieur Beuken is erg sterk en is de enige houtsoort die geen inhoudsstoffen heeft, wat betekent dat er geen geur of smaak van de plaat afkomt. Om die reden wordt Multiplex Interieur Beuken veel gebruikt in de voedselindustrie. Je ziet ze daar terug in bijvoorbeeld planken waar kaas op wordt gelegd om te rijpen. Zelf kan je het bijvoorbeeld gebruik bij het inrichten van een voorraadkast. Ook wordt het vaak gebruikt in houten speelgoed en meubilair. Multiplex Interieur Beuken heeft een interieur verlijming, dus is het geschikt voor gebruik in droge ruimtes binnenshuis. Beukenhout is relatief zwaar, als gewicht een rol speelt bij jouw project is het handig om daar rekening mee te houden.

Wat is multiplex precies?

Multiplex bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van multiplex in vergelijking met massief hout, en daarom wordt het vaak in constructies gebruikt. Door de lagen zijn de kopse kanten van multiplex fraai om te zien en worden deze vaak in het zicht gehouden. Multiplex wordt gemaakt van massief hout, het heeft daarom eigenschappen die massief hout ook kan hebben. Lange platen kunnen daarom een lichte kromming hebben en er kunnen kleurverschillen zijn tussen losse platen. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

De richting van de houtnerf

Bij multiplex is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Kwaliteitsaanduiding bij multiplex

Multiplex is er in verschillende kwaliteiten. Dat betekent niet dat de plaat meer of minder sterk is, het duidt de kwaliteit van het aanzicht van de plaat aan. Het Multiplex Interieur Beuken dat wij leveren is standaard een B/BB kwaliteit, wat betekent dat de voorkant (B) de meest gave kant is en zeer geschikt voor zichtwerk. Hierin zijn in minimale hoeveelheden noesten en kleurverschillen zichtbaar. De achterkant (BB) is van een iets minder hoge kwaliteit, waarin meer noesten zichtbaar zijn en eventuele oneffenheden gerepareerd zijn door middel van proppen.

 

Kwaliteitsaanduiding multiplex
A Uitgesorteerd en foutvrij. Geen reparaties toegestaan
B Kleine onzuiverheden en reparaties toegestaan
S Kleine onzuiverheden, reparaties en kleurverschillen zijn toegestaan
BB Reparaties door middel van proppen zijn toegestaan
C+ of CP Gebreken zijn geplamuurd en uitgevallen kwasten (knoesten) zijn toegestaan
C- of CC Fouten zijn toegestaan, gebreken worden niet hersteld

 

Lees hier meer over de kwaliteit van multiplex

 

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Multiplex
Variant
Multiplex Interieur Beuken
Dikte
Kleur
Licht (hout)
Zichtzijde
Ja
Max. lengte (mm)
2500
Max. breedte (mm)
1250
Keurmerk
70% PEFC
Type toplaag
Onafgewerkt
Geschikt voor
Binnen
Uitstraling
Natuurlijk
Zichtkwaliteit
B/BB
Plus en minpunten
 • Laat geen geur of smaak achter
 • Sterk plaatmateriaal
 • Splintert nauwelijks
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
 • Kan kromtrekken
Toepassingen
 • Dakkapellen
 • Gevelbekleding
 • Werkbladen
 • Interieur toepassingen