Multiplex Berken CP/CP

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Berken CP/CP

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Sterk plaatmateriaal
  • Hoge stootvastheid
  • Duurzaam materiaal
  • Beperkt geschikt voor gebruik buitenshuis
  • Ruwe kwaliteit fineer
  • Trekt krom wanneer het paneel niet vastgezet wordt

Beschrijving

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex berken CP/CP is een constructief sterk materiaal en een goed te verwerken multiplex plaat. Het wordt gebruikt voor constructieve doeleinden door zijn lage zichtkwaliteit van het dekfineer. Het is watervast verlijmd en een duurzame keuze. (Scheidings)wanden, kastconstructies of vloerpanelen zijn enkele voorbeelden van de projecten waarvoor multiplex berken gebruikt kan worden. Minder geschikt voor zichtwerk; dan adviseren wij multiplex berken B/BB.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitCP/CP
Dikte9 mm, 12 mm, 15 mm, 16.5 mm, 18 mm, 24 mm, 27 mm, 30 mm, 40 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Berken CP/CP
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagBerken
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingWBP, Exterieur
KeurmerkFSC® mix 70%
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagOnafgewerkt

Multiplex berken CP/CP platen op maat online bestellen

Multiplex berken is één van de populairste soorten plaatmateriaal. Het is sterk, glad en heeft een fraaie randafwerking die voor veel toepassingen ingezet wordt. Bestel je op maat gezaagde multiplex berken gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex berken CP/CP: wat is het?

Multiplex berken is de populairste variant van multiplex plaatmateriaal voor binnen omdat het kwalitatief de beste keuze is. Het is standaard watervast verlijmd en heeft een duidelijkere houtnerf in vergelijking met populieren multiplex. Bovendien is berken een hardhoutsoort. Deze multiplex plaat is veel harder dan populier, een zacht houtsoort. Het kan dus tegen een stootje! Dit maakt ook dat het materiaal duurzamer is. Multiplex berken heeft een natuurlijke, lichtbruine kleur waarbij de randen strak en decoratief zijn. Bij multiplex berken is de houtnerf goed te zien, wat zorgt voor de grove vlammen in het hout. De tekening van de houtnerf loopt standaard in de lengterichting van het plaatmateriaal. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan vloerplaten, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

Multiplex berken is opgebouwd uit verschillende berken fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat. Toch blijft het hout dat verlijmd is, tijdens het zagen en bewerken van multiplex berken kan er spanning vrij komen waardoor langer platen een kromming kunnen hebben.

Zichtkwaliteit multiplex berken CP/CP

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. B/BB is een voorbeeld van een veel voorkomende kwaliteit, die gebruikt kan worden voor decoratieve toepassingen. Hierin betekent de eerste letter (in dit geval CP) de kwaliteit van de zichtzijde en de tweede letter (in dit geval CP) de kwaliteit van de achterzijde. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft de zichtzijde CP/CP. Zowel de bovenzijde als de onderzijde heeft de zichtkwaliteit CP. Bij CP-kwaliteit fineren zijn gebreken geplamuurd en uitgevallen kwasten (knoesten) zijn toegestaan en aanwezig. Ook komen er (grote) verkleuringen in voor, daarbij zijn technische gebreken en scheurtjes in het fineer toegestaan. CP/CP is een lage kwaliteit multiplex en gebruik je enkel voor constructieve doeleinden.

Beschikbare diktes van multiplex berken

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm, 12 mm, 15 mm, 16.5 mm, 18 mm, 24 mm, 27 mm, 30 mm en 40 mm.

Bewerken van multiplex berken platen

Multiplex is een eenvoudig te bewerken plaatmateriaal, wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen Multiplex Berken CP/CP

Multiplex berken is zeer geschikt voor projecten als vloerplaten, constructies, en constructies voor meubels.

Alternatieven voor berken multiplex platen CP/CP

Is multiplex berken CP/CP toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wanneer je op zoek bent naar multiplex voor buiten is multiplex okoumé watervast een goed alternatief. Toch op zoek naar een andere uitstraling? Bekijk hier onze andere multiplex platen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2