MDF Tricoya

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Tricoya

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Geschikt voor gebruik buitenshuis
  • Kan onbehandeld worden toegepast
  • Gemakkelijk af te werken
  • Lange levensduur
  • Duurzaam plaatmateriaal

Beschrijving

Je kiest voor MDF tricoya als je een project binnen- of buitenshuis gaat maken wat extreem duurzaam moet zijn. Voorbeelden van timmerwerk waarbij je MDF tricoya gebruikt, zijn: boeidelen, deurpanelen, onderdelen van tuinmeubelen, badkamers of boot interieuren, MDF tricoya kan zelfs onder de grond worden toegepast.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)720
UitstralingOnafgewerkt
MerkMedite®
Dikte9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Type MDF
VariantMDF Tricoya
NerfNee
Toepassing (klimaat)Buiten
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikHoogste kwaliteit
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
KeurmerkFSC® gecertificeerd
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagOnafgewerkt

MDF tricoya platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF tricoya gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil jij jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor een van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF tricoya: wat is het?

MDF tricoya is een extreem duurzaam plaatmateriaal wat geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het is gemakkelijk te bewerken en gaat jarenlang mee. Als je het materiaal goed behandelt zelfs decennialang! MDF tricoya is donkerbruin van kleur. Je kunt het materiaal afwerken met een kleur naar wens, dit is echter niet noodzakelijk. Het materiaal kan ook onafgewerkt ingezet worden.

De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot andere plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. Bij MDF tricoya worden de houtvezels geacetyleerd. Dit is een speciale behandeling waardoor de vezels veel beter tegen vocht kunnen. Een MDF-plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Bij MDF tricoya is een speciale, watervaste, lijmsoort gebruikt. Om de vochtwerende eigenschappen te versterken is het materiaal onder een hogere druk geperst in vergelijking met MDF blank.

Beschikbare diktes van MDF tricoya

MDF kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm.

Bewerken van MDF tricoya platen

Het behandelen van MDF tricoya is niet noodzakelijk, echter wordt het wel vaak gedaan voor een mooie afwerking. Met een goede behandeling kan het zelfs decennialang meegaan in buitentoepassingen. Dit doe je door het materiaal eerst te gronden en vervolgens af te lakken met een lak die geschikt is voor toepassingen buitenshuis. De kopse kanten kunnen het beste behandeld worden met randsealer voordat je ze gaat gronden.

Specifieke toepassingen van MDF tricoya

MDF tricoya is het materiaal voor klusprojecten buitenshuis. Voorbeelden van timmerwerk waarbij je MDF tricoya gebruikt, zijn: boeidelen, deurpanelen, onderdelen van tuinmeubelen, badkamers of boot interieuren. MDF tricoya kan zelfs onder de grond worden toegepast.

Alternatieven voor tricoya MDF

Is MDF tricoya toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een watervaste variant met een natuurlijke houtstructuur? Ga dan voor multiplex okoumé watervast. Bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased

Vanaf

33,33

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,77

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend

Vanaf

25,02

p/m2

MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars

Vanaf

44,40

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang

Vanaf

44,42

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique

Vanaf

33,63

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs

Vanaf

122,97

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Vanaf

24,43

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart

Vanaf

23,12

p/m2