Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
 • Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

Betonplex

Betonplex is een echte krachtpatser! Het bestaat uit multiplex met een kunststof (fenolhars) coating welke dient als toplaag. Deze toplaag is aan de boven- en onderkant aangebracht. Afhankelijk van de soort betonplex is deze 1 of 2 zijdig afgewerkt met deze gladde coating. Dit maakt de plaat geschikt voor veel toepassingen. Betonplex is geschikt voor intensief gebruik én gebruik buitenshuis, mits de randen goed behandeld worden.


Dit plaatmateriaal hoeft niet afgewerkt te worden, waardoor je snel aan de slag kunt! Door de harde fenolharscoating, ook wel epoxylaag genoemd, is dit plaatmateriaal direct klaar voor gebruik. De gladde en harde fenolharscoating is echter wel gevoelig voor krassen, hierdoor is dit plaatmateriaal niet geschikt voor decoratieve doeleinden.


Betonplex, of betonmultiplex, op maat bestellen

Hier koop je betonplex, ook wel betonmultiplex of betontriplex genoemd, tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd. Gemakkelijk online, geef je de gewenste vorm en afmetingen door en eventuele (rand)afwerkingen. Je kan je bestelling al binnen enkele werkdagen afhalen of laten bezorgen bij jou in de buurt. Heb jij een groot project met betonplex? Ook dat is geen probleem. De partner voor betonplex op maat.


Betonplex geschikt voor buiten

Betonplex is uitermate geschikt voor gebruik buitenshuis of in vochtige omstandigheden. Door de harde kunststof fenolhars coating kan er geen water binnendringen. De fineerlagen waar betonplex, of betonmultiplex, uit is opgebouwd zijn exterieur verlijmd.


Betonplex dankt zijn naam aan het feit dat dit plaatmateriaal uitermate geschikt is om betonbekisting van te maken. Tegenwoordig wordt het voor meerdere doeleinden toegepast zoals vloeronderdelen, carrosserie afwerking, stallenbouw, gevelbekleding of reclame toepassingen. Echter is het wel belangrijk de kopse kanten goed te behandelen bij gebruik buitenshuis. Waar de fenolharscoating waterafstotend is, zijn de kopse kanten dit niet.


Betonplex of betonmultiplex bestellen

In onze webshop kan je diverse varianten betonplex online op maat bestellen. De bekendste betonplex varianten zijn opgebouwd uit berken fineerlagen of hardhout fineer lagen. De naam, betonmultiplex, zegt het al. De kern bestaat uit verlijmde fineerlagen van een bepaalde houtsoort. In het ene geval, berken, in het andere geval, tropisch hardhout.


Betonplex berken

Betonplex berken is opgebouwd uit berken fineerlagen welke exterieur verlijmd zijn. Berken kenmerkt zich door de sterke en stabiele eigenschappen. Het laat zich makkelijk bewerken en de lagen zijn egaal van kleur. De toplaag van berken is over het algemeen strak en glad, waardoor de fenolhars toplaag glad is.


Betonplex hardhout

De kern van betonplex hardhout bestaat uit fineerlagen van tropisch hardhout. Een duurzame manier van produceren. Tijdens de productie van betonplex hardhout worden diverse tropische hardhoutsoorten exterieur verlijmd. Doordat er gebruik gemaakt wordt van diverse houtsoorten zijn niet alle lagen gelijk van kleur. Tropisch hardhout is over het algemeen minder glad en stabiel dan berken. Bestel enkel betonplex hardhout voor constructieve doeleinden.


Kleuren en eigenschappen van betonplex

Er zijn een aantal varianten betonplex beschikbaar in onze webshop. Het verschil tussen deze plaatmaterialen is de kleur of structuur van de fenolharscoating. Verder hebben alle betonplex plaatmaterialen een aantal eigenschappen gemeen:

 • - Alle platen zijn exterieur verlijmd
 • - Standaard betonplex heeft een fenolharscoating van 120 g/m2
 • - Alle platen kunnen tegen een stootje, maar zijn wel krasgevoelig
 • - Alle toplagen zijn waterafstotend


Betonmultiplex met een fenolhars toplaag

Door de sterke, watervaste fenolharscoating zijn deze platen goed in te zetten in vochtige omstandigheden, deze laag is namelijk waterafstotend. Wel is het belangrijk de randen goed af te werken. De epoxylaag zorgt voor een strakke en gladde afwerking van de plaat, behalve bij betonplex antislip. Deze betonplex variant heeft een wire mesh, in het Nederlands ‘metaalgaas’, structuur op 1 zijde. Hierdoor is deze variant geschikt om in te zetten als vloerelement in dierenhokken, aanhangwagens, tentvloeren of bedrijfswagens.


Betonplex vs. multiplex met een HPL toplaag

Betonplex is een plaatmateriaal ontwikkeld voor constructieve doeleinden. Wil je deze platen inzetten als tafel, wandpaneel of andere zichtwerk, realiseer je dan dat het betonplex, of betonmultiplex, krasgevoelig is. Op zoek naar afgewerkt plaatmateriaal voor zichtwerk? Ga dan voor Trespa® of gemelamineerd spaanplaat.


Klussen met betonplex

Benieuwd voor welke doe-het-zelf klus anderen betonplex hebben gebruikt? Bekijk dan alle projecten van klussers die je voorgingen op ons klus- en inspiratieblog. Een blog boordevol klusprojecten van anderen, klustips en doe-het-zelf project voorbeelden. Dat is écht handig.


Alternatieven voor betonplex

Is betonplex niet wat je zoekt? Bekijk ons gehele assortiment plaatmateriaal; alles is tot op de millimeter nauwkeurig op maat te zagen of frezen en vindt de ideale houtsoort voor jouw volgende project.

Betonplex

Sorteren op
 • Relevantie hoog - laag
 • Relevantie laag - hoog
 • Naam A-Z
 • Naam Z-A
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
Terug
Dikte Uitleg
Variant Uitleg
Levertijd (werkdagen) Uitleg
Structuur
Uitstraling Uitleg
Beschikbare vormen Uitleg
Beschikbare afwerkingen
12 resultaten
Sorteer op:
 • Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-