Betonplex Berken Antislip

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Betonplex Berken Antislip

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Waterdicht en waterbestendig
  • Betonplex heeft geen nabehandeling nodig
  • Vlak oppervlak
  • Geschikt voor structurele doeleinden
  • I.v.m. krasgevoeligheid minder geschikt voor decoratieve doeleinden
  • De randen van de plaat en eventuele boorgaten dienen afdoende te worden beschermd tegen het indringen van vocht
  • De toplaag kan per plaat afwijken van kleur

Beschrijving

Betonplex antislip: de naam zegt het al. Waar andere soorten betonplex erg glad zijn, is betonplex antislip aan een kant voorzien van een ruwe laag, waardoor deze niet snel glad wordt. Daarbij is dit plaatmateriaal exterieur verlijmd. Ideaal om te gebruiken als vloerplaat voor een dierenhok, aanhangwagen of bestelbus.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)710
Dikte9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 21 mm, 24 mm
Type Betonplex
VariantBetonplex Antislip
NerfNee
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagBerken
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingWBP, Exterieur
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagFenolcoating
Toplaag1 zijde

Betonplex antislip platen op maat online bestellen

Betonplex kan voor de meest uiteenlopende projecten de juiste keuze zijn. Wij bieden diverse vormen en afwerkingen op maat aan om jouw klus tot een succes te maken. Betonplex antislip bestel je gemakkelijk online via de product configurator. Wij zagen of frezen betonplex antislip in rechthoeken, cirkels of een ongelijke afmetingen.

Betonplex antislip: wat is het?

Betonplex antislip bestaat uit een berken multiplex kern met een speciale kunststof epoxy laag (fenolcoating) aan de boven- en onderkant. Ook wel een film genoemd. Bij betonplex antislip is deze film donkerbruin gekleurd. Betonplex antislip: de naam zegt het al. Bij betonplex antislip is de bovenzijde afgewerkt met een antislip structuur. Deze antislip wordt ook wel betonplex met een geweven structuur of betonplex wire mesh genoemd. Waar andere soorten betonplex erg glad zijn, is betonplex antislip aan één kant voorzien van een ruwe laag. Ideaal om te gebruiken als vloerplaat voor een dierenhok, aanhangwagen of bestelbus. Deze structuur wordt ook wel maasdraad of gaas structuur genoemd. De achterzijde heeft een gladde, donkerbruine film.

De harde toplaag zorgt ervoor dat de plaat gebruikt kan worden voor toepassingen die tegen een stootje moeten kunnen. Wel goed om te weten: de kleur van de toplaag kan per plaat afwijken. De kern van betonplex antislip bestaat uit kruislings verlijmde berken fineerlagen die een sterke basis vormen voor deze plaat. De platen buigen minimaal door en zijn daarom erg populair voor gebruik in aanhangwagens of fietsen.

Beschikbare diktes betonplex antislip

Er zijn verschillende diktes van betonplex antislip beschikbaar. Het plaatmateriaal is in verschillende afmetingen te bestellen en in de volgende diktes: 9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 21 mm en 24 mm.

Bewerken van betonplex antislip platen

Het laat zich makkelijk bewerken en de lagen zijn om-en-om gekleurd. Daarbij is het belangrijk de randen en (schroef)gaten van betonplex te verzinken (minimaal 2 mm) en goed af te werken met epoxy vulmiddel en de randen goed af te werken met een randsealer. Zet slotbouten niet te vast. De toplaag heeft verder geen nabehandeling nodig. Betonplex kan splinteren tijdens de montage. Gebruik scherp gereedschap en schroef bij voorkeur minimaal 2,0 van de randen. Bij buitengebruik van deze platen is het belangrijk om de kopse kanten te behandelen met een randsealer, zodat de vochtwerende eigenschappen worden beschermd.

Specifieke toepassingen betonplex antislip

Betonplex antislip wordt gekenmerkt door zijn sterkte en vochtbestendigheid. Het materiaal is geschikt voor vochtige ruimtes binnenshuis. Door zijn donkerbruine uitstraling kan deze plaat gemakkelijk en op veel plekken toegepast worden. Toepassing buitenshuis is mogelijk mits de randen goed verzorgd worden. Mocht je het materiaal willen hergebruiken, dan is dit geen enkel probleem, het kan namelijk meerdere keren gebruikt worden. Door de ruwe toplaag aan één zijde kan uitglijden voorkomen worden. Handig voor bijvoorbeeld een vloerplaat in een aanhangwagen of luik voor de kruipruimte. Maar denk bijvoorbeeld ook aan bekleding voor in een bedrijfswagen, meubilair in industriële omgevingen, speeltoestellen, maar ook de bodem van een dierenhok kan gemaakt worden van betonplex antislip!

Betonplex valt in de categorie constructieve platen. Het plaatmateriaal is erg sterk en ideaal voor constructieve doeleinden.

Alternatieven voor betonplex antislip platen

Is betonplex antislip toch niet het juiste plaatmateriaal voor jouw klus? Ga dan voor betonplex berken donkerbruin met een tweezijdige gladde toplaag. Of ga voor multiplex berken met of zonder toplaag. Bekijk hieronder alle andere soorten betonplex welke beschikbaar zijn:

Aanbevolen combinaties

Bitset 31-delig

Bitset 31-delig

34,96

p/stuk

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet