Betonplex Berken donkerbruin

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Betonplex Berken donkerbruin

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Vochtwerend
 • Vlak oppervlak
 • Zeer sterk
 • Geschikt voor constructieve doeleinden
 • I.v.m. krasgevoeligheid minder geschikt voor decoratieve doeleinden
 • De toplaag kan per plaat afwijken van kleur

Beschrijving

Betonplex berken is exterieur verlijmd en staat erom bekent dat het zeer vlak is. Het bestaat uit berken multiplex met een kunststof laag aan de boven- en onderkant, die de plaat geschikt maakt voor veel toepassingen. De plaat is geschikt voor intensief gebruik. Betonplex hoeft niet afgewerkt te worden, dus je kunt direct aan de slag! Let wel op de kopse kanten; bij vochtige omstandigheden moeten deze wel behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)710
UitstralingZijdeglans
Dikte9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 21 mm, 24 mm, 30 mm
Type Betonplex
VariantBetonplex Berken Donkerbruin
NerfNee
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagBerken
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
VerlijmingWBP, Exterieur
KeurmerkFSC® gecertificeerd
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagFenolcoating
Toplaag2 zijdes

Toepassingen

 • Betonwerk
 • Constructieve doeleinden
 • Aftimmering interieurbouw
 • Vloer- en wandbekleding
 • Gevelbekleding
 • Glijbanen
 • Opbergruimten
 • Dierenhokken
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

Betonplex berken donkerbruin platen op maat online bestellen

Betonplex kan voor de meest uiteenlopende projecten zeker de juiste keuze zijn. Het is een echte krachtpatser. Wij zagen of frezen betonplex berken volledig op maat en tot op de millimeter nauwkeurig in diverse vormen en met verschillende afwerkingen om jouw klus tot een succes te maken. Bekijk alle mogelijkheden in de product configurator. We bezorgen het materiaal al binnen enkele werkdagen thuis.

Betonplex berken donkerbruin: wat is het?

Betonplex berken donker bruin staat erom bekend dat het zeer vlak is. Betonplex berken is hoge kwaliteit plaatmateriaal wat makkelijk toe te passen is in diverse projecten. Het bestaat uit berken multiplex met een kunststof epoxy laag (fenolcoating) aan de boven- en onderkant, die de plaat geschikt maakt voor veel toepassingen. Deze laag wordt ook wel een film genoemd. Zoals de naam suggereert is betonplex berken uit berken fineerlagen opgebouwd. Deze fineerlagen zijn gelijk van kleur waardoor het zijaanzicht van de platen een strak resultaat geeft. De fineerlagen zijn exterieur verlijmd door middel van een kruislingse verbinding. Berken kenmerkt zich door de sterke en stabiele eigenschappen. De kruislingse verbinding van de fineerlagen maakt de plaat extreem sterk en voorkomt doorbuigen. Het blijft echter een houten kern waardoor betonplex krom kan trekken.

De kunststof toplaag van dit plaatmateriaal heeft een donkerbruine kleur. Een universele kleur die in veel klusprojecten tot zijn recht komt, perfect voor gebruik in de tuin. De plaat is geschikt voor intensief gebruik. Omdat berken van zichzelf erg glad is, is de toplaag glad en van hoge kwaliteit. De toplaag van betonplex berken heeft geen afwerking nodig, dus je kunt direct aan de slag! Wel is het belangrijk de kopse kanten extra af te werken met een randsealer wanneer je de plaat in vochtige omstandigheden gaat gebruiken.

Beschikbare diktes betonplex berken

Betonplex berken is te verkrijgen in verschillende diktes en met diverse toplaag kleuren. Geef de gewenste dikte gemakkelijk door bij het configureren van betonplex berken donkerbruin. Betonplex berken donkerbruin is in de volgende diktes te bestellen: 9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 21 mm, 24 mm en 30 mm.

Bewerken van betonplex berken platen

Het laat zich makkelijk bewerken en de lagen zijn om en om gekleurd. Betonplex berken donkerbruin wordt gekenmerkt door zijn sterkte en vochtbestendigheid. Het materiaal is geschikt voor vochtige ruimtes binnenshuis en buitenshuis. Wel is het belangrijk de randen en (schroef)gaten van betonplex te verzinken (minimaal 2 mm) en goed af te werken met epoxy vulmiddel en de randen goed af te werken met een randsealer. Zet slotbouten niet te vast. De toplaag heeft verder geen nabehandeling nodig. Betonplex kan splinteren tijdens de montage. Gebruik scherp gereedschap en schroef bij voorkeur minimaal 2,0 cm van de randen. Bij buitengebruik van deze platen is het belangrijk om de kopse kanten te behandelen met een randsealer, zodat de vochtwerende eigenschappen worden beschermd.

Specifieke toepassingen betonplex berken

Betonplex wordt voornamelijk gebruikt voor bekistingen om beton in te storten. Door zijn gladde en harde toplaag leent het product zich hier uitstekend voor en dankt het daar zijn naam aan. Omdat de kunststof laag erg sterk en watervast is, is het ook voor andere toepassingen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bekleding voor in een bedrijfswagen, meubilair in industriële omgevingen, speeltoestellen, dierenhok of een glijbaan. Maar ook als informatiebord of in de standbouw wordt betonplex berken gebruikt.

Betonplex valt in de categorie constructieve platen. Het plaatmateriaal is erg sterk en ideaal voor constructieve doeleinden. Plaatmateriaal met een fenolhars toplaag zoals betonplex berken donkerbruin is erg krasgevoelig.

Alternatieven voor donkerbruin berken betonplex platen

Is Betonplex berken donkerbruin toch niet het juiste plaatmateriaal voor jouw klus? Ga voor onafgewerkt multiplex berken of voor multiplex berken wit. Ook is betonplex antislip een goed alternatief wanneer je op zoek bent naar sterk betonplex met een stroeve en meshwire toplaag. Of bekijk onze andere soorten betonplex.

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet