Betonplex Hardhout

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Betonplex Hardhout

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vochtbestendig
  • Geschikt voor vochtige ruimtes binnenshuis
  • Hard en glad oppervlak
  • Zeer sterk
  • Kan meerdere keren gebruikt worden
  • Geschikt voor constructieve doeleinden
  • I.v.m. krasgevoeligheid minder geschikt voor decoratieve doeleinden
  • De randen van de plaat en eventuele boorgaten dienen afdoende te worden beschermd tegen het indringen van vocht
  • Minder geschikt voor toepassingen buitenshuis
  • De houtlaag kan per plaat afwijken van kleur

Beschrijving

Betonplex Hardhout is een echte krachtpatser. Het bestaat uit kruislings verlijmde hardhouten fineerlagen afgedekt met een kunststof epoxy laag aan de boven- en onderkant. Een sterke, exterieur verlijmde plaat geschikt voor vele constructieve toepassingen. Door deze verlijming is de plaat geschikt voor intensief gebruik in vochtige ruimtes. Enkel de randen van betonplex hoeven afgewerkt te worden, daarna kan je direct aan de slag!

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)600
UitstralingZijdeglans
ZichtkwaliteitD/D
Dikte9 mm, 18 mm
Type Betonplex
VariantBetonplex Hardhout
NerfNee
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagHardhout (diverse)
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
VerlijmingWBP, Exterieur
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagFenolcoating
Toplaag2 zijdes

Betonplex hardhout platen op maat online bestellen

Betonplex kan voor de meest uiteenlopende projecten de juiste keuze zijn. Wil jij betonplex hardhout op maat kopen? Betonplex hardhout bestel je bij ons heel eenvoudig online op maat gezaagd of gefreesd. Hierbij kun je direct de gewenste afmetingen doorgeven, zodat wij de betonplex platen voor je op maat kunnen zagen. Wij zagen en frezen betonplex hardhout in diverse vormen en met verschillende soorten afwerkingen.

Betonplex hardhout: wat is het?

Betonplex bestaat uit multiplex met een speciale kunststof epoxy laag (fenolcoating) aan de boven- en onderkant. Ook wel een film genoemd. Dit is een gladde en watervaste laag waardoor de plaat gebruikt kan worden voor toepassingen die tegen een stootje moeten kunnen. De kern van betonplex hardhout bestaat uit fineerlagen van tropisch hardhout. Een duurzame manier van produceren. Tijdens de productie van betonplex hardhout worden diverse tropische hardhoutsoorten exterieur verlijmd. Dat betekent dat het hout ook vochtwerend is en de plaat goed bestand is tegen vocht. Doordat er gebruikgemaakt wordt van diverse houtsoorten zijn niet alle lagen gelijk van kleur. Tropisch hardhout is over het algemeen minder glad en ook minder stabiel dan berken. Bestel betonplex hardhout enkel voor constructieve doeleinden. Naast de kern kan namelijk ook de kleur van de toplaag per plaat afwijken.

Kortom: betonplex hardhout is een echte krachtpatser en over het algemeen de meest budgetvriendelijke betonplex variant. De plaat is geschikt voor intensief gebruik in vochtige ruimtes. Betonplex hardhout is ook bekend onder de namen betonmultiplex, hardhouten betonplex, constructieplaat.

Beschikbare diktes betonplex hardhout

Betonplex hardhout is standaard in 18 mm verkrijgbaar.

Bewerken van betonplex hardhout platen

Het is belangrijk de randen en (schroef)gaten van betonplex te verzinken (minimaal 2 mm) en goed af te werken met epoxy vulmiddel en de randen goed af te werken met een randsealer. Zet slotbouten niet te vast. De toplaag heeft verder geen nabehandeling nodig. Betonplex kan splinteren tijdens de montage. Gebruik scherp gereedschap en schroef bij voorkeur minimaal 2,0 van de randen. Bij buitengebruik van deze platen is het belangrijk om de kopse kanten te behandelen met een randsealer, zodat de vochtwerende eigenschappen worden beschermd.

Specifieke toepassingen betonplex hardhout

Doordat de kunststof laag aan beide zijden is toegepast, maakt dit dat betonplex hardhout wel tegen een stootje kan. Betonplex wordt van oudsher gebruikt voor bekistingen om beton in te storten. Daaraan dankt het zijn naam. Maar omdat de kunststof laag erg sterk en watervast is, kan het ook heel goed voor andere toepassingen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan bekleding voor in een bedrijfswagen, meubilair in industriële omgevingen, speeltoestellenof een dierenhok! Betonplex hardhout wordt gekenmerkt door zijn sterkte en vochtbestendigheid. Het materiaal is geschikt voor vochtige ruimtes binnenshuis en buitenshuis. Betonplex hardhout valt in de categorie constructieve platen. Plaatmateriaal met een fenolhars toplaag zoals betonplex hardhout is erg krasgevoelig.

Alternatieven voor betonplex hardhouten platen

Is betonplex hardhout toch niet het juiste plaatmateriaal voor jouw klus omdat deze niet voor zichtwerk geschikt is? Er zijn diverse alternatieven. Ga bijvoorbeeld voor betonplex berken donkerbruin voor een sterke plaat die uit meerdere lagen is opgebouwd en een strakke, gladde toplaag heeft. Of voor multiplex berken wit, deze plaat heeft een melamine toplaag in plaats van fenolhars. De melamine toplaag hoeft niet meer afgewerkt te worden. Of bekijk hieronder onze andere soorten betonplex:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet