Betonplex Eucalyptus Donkerbruin

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Betonplex Eucalyptus Donkerbruin

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Extreem gladde toplaag
 • Goedkoop constructief materiaal
 • Vlak oppervlak
 • Populair voor eenvoudige projecten met eenmalig gebruik
 • Geschikt voor niet-dragende doeleinden
 • De toplaag kan per plaat afwijken van kleur
 • Erg krasgevoelig

Beschrijving

Betonplex Eucalyptus Donkerbruin is een goedkoop plaatmateriaal ideaal voor constructieve projecten waar sterke panelen voor nodig zijn. Het bestaat uit Eucalyptus multiplex dat interieur verlijmd is, en afgewerkt wordt met een kunststof fenolhars laag aan de boven- en onderkant. Deze toplagen maakt dat de plaat geschikt voor intensief gebruik.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)600
UitstralingZijdeglans
Dikte18 mm
Type Betonplex
VariantBetonplex Eucalyptus Donkerbruin
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagEucalyptus
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
VerlijmingWBP, Exterieur
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagFenolcoating
Toplaag2 zijdes

Toepassingen

 • Constructiebouw of bekisting
 • Pallethout
 • Eenvoudig timmerwerk
 • Betimmering interieurbouw
 • Vloer- en wandbekleding
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

Betonplex Eucalyptus Donkerbruin platen op maat online bestellen

Betonplex kan voor de meest uiteenlopende projecten zeker de juiste keuze zijn. Het is een echte krachtpatser. Wij zagen of frezen betonplex berken volledig op maat en tot op de millimeter nauwkeurig in diverse vormen en met verschillende afwerkingen om jouw klus tot een succes te maken. Bekijk alle mogelijkheden in de product configurator. We bezorgen het materiaal al binnen enkele werkdagen thuis.

Betonplex Eucalyptus Donkerbruin: wat is dat?

Betonplex Eucalyptus Donkerbruin staat erom bekend dat het zeer vlak is. Het bestaat uit eucalyptus multiplex dat interieur verlijmd is, en wordt afgewerkt met een kunststof epoxy laag (fenolcoating) aan de boven- en onderkant. Dit maakt de plaat geschikt maakt voor veel toepassingen. Deze toplagen wordt ook wel een film genoemd.

Zoals de naam suggereert is betonplex eucalyptus uit eucalyptus fineerlagen opgebouwd. Eucalyptus is geen specifieke boomsoort, maar een geslacht. Eucalyptus kan zich goed aanpassen aan verschillende klimaatzondes en locaties en is bovendien snelgroeiend waar het zijn populariteit aan te danken heeft. De fineerlagen zijn interieur verlijmd door middel van een kruislingse verbinding. De kruislingse verbinding van de fineerlagen maakt de plaat sterker en gaat kromtrekken tegen. Het blijft echter een houten kern waardoor betonplex krom kan trekken.

De kunststof toplaag van dit plaatmateriaal heeft een donkerbruine tot zwarte kleur. Een universele kleur puur voor constructieve doeleinden. De plaat is geschikt voor intensief gebruik. De toplaag van betonplex heeft geen afwerking nodig, dus je kunt direct aan de slag! 

Beschikbare diktes Betonplex Eucalyptus Donkerbruin

Betonplex Eucalyptus Donkerbruin is te verkrijgen in verschillende diktes en met diverse toplaag kleuren. Geef de gewenste dikte gemakkelijk door bij het configureren van Betonplex Eucalyptus Donkerbruin. Betonplex Eucalyptus Donkerbruin is in de volgende diktes te bestellen: 18 mm.

Bewerken van Betonplex Eucalyptus Donkerbruin platen

Betonplex Eucalyptus Donkerbruin laat zich makkelijk bewerken door zijn eucalyptus kern. Betonplex Eucalyptus Donkerbruin wordt gekenmerkt door zijn fenolhars toplaag. Het materiaal is niet geschikt om in te zetten in vochtige ruimtes. Ga je dit materiaal inzetten voor eenmalige betonbekisting? Dan is het belangrijk de randen en (schroef)gaten van betonplex te verzinken (minimaal 2 mm) en goed af te werken met epoxy vulmiddel en de randen goed af te werken met een randsealer. Zet slotbouten niet te vast. De toplaag heeft verder geen nabehandeling nodig. Betonplex kan splinteren tijdens de montage. Gebruik scherp gereedschap en schroef bij voorkeur minimaal 2,0 cm van de randen. 

Specifieke toepassingen Betonplex Eucalyptus Donkerbruin

Betonplex wordt voornamelijk gebruikt voor bekistingen om beton in te storten. Door zijn gladde en harde toplaag leent het product zich hier uitstekend voor en dankt het daar zijn naam aan. Omdat de kunststof laag erg sterk en watervast is, is het ook voor andere toepassingen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan wegwerppalets, verpakkingsdoeleinden, eenvoudig timmerwerk dat niet veel belast wordt of andere wandbekleding dat niet dragend ingezet wordt. 

Betonplex valt in de categorie constructieve platen. Het plaatmateriaal is erg sterk en ideaal voor constructieve doeleinden. Plaatmateriaal met een fenolhars toplaag zoals betonplex berken donkerbruin is erg krasgevoelig.

Alternatieven voor betonplex platen

Is Betonplex Eucalyptus Donkerbruin toch niet het juiste plaatmateriaal voor jouw klus? Ga voor onafgewerkt multiplex berken of voor multiplex berken wit. Ook is betonplex antislip een goed alternatief wanneer je op zoek bent naar sterk betonplex met een stroeve en meshwire toplaag. Of bekijk onze andere soorten betonplex.

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet