Betonplex Berken lichtbruin

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Betonplex Berken lichtbruin

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Vochtwerend
 • Vlak oppervlak
 • Zeer sterk
 • Geschikt voor constructieve doeleinden
 • I.v.m. krasgevoeligheid minder geschikt voor decoratieve doeleinden- De randen van de plaat en eventuele boorgaten dienen afdoende te worden beschermd tegen het indringen van vocht
 • De toplaag kan per plaat afwijken van kleur
 • Kras gevoelig

Beschrijving

Berken betonplex staat erom bekend dat het zeer vlak is. Het bestaat uit berken multiplex met een kunststof laag aan de boven- en onderkant, die de plaat geschikt maakt voor veel toepassingen. Bij deze variant is deze toplaag lichtbruin. De plaat is geschikt voor intensief gebruik. Betonplex hoeft niet afgewerkt te worden, dus je kunt direct aan de slag! Let wel op de kopse kanten; bij vochtige omstandigheden moeten deze wel behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)650
UitstralingZijdeglans
ZichtkwaliteitBB/BB
Dikte9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Type Betonplex
VariantBetonplex Berken Lichtbruin
NerfNee
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagBerken
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurRoodbruin / Oranje
GegrondNee
VerlijmingWBP, Exterieur
KeurmerkFSC® mix 70%
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagFenolcoating
Toplaag2 zijdes

Toepassingen

 • Carrosseriebouw
 • Constructieve doeleinden
 • Aftimmering interieurbouw
 • Vloer- en wandbekleding
 • Gevelbekleding
 • Glijbanen
 • Opbergruimtes
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

Lichtbruine betonplex platen op maat online bestellen

Betonplex berken is een sterk plaatmateriaal met een strakke, lichtbruine melamine toplaag. Dit Betonplex, ook wel bekend als multiplex plaatmateriaal, is geschikt voor zichtwerk en met zijn strakke berken randen een veelgekozen houtsoort voor het maken van meubilair. Bestel betonplex berken lichtbruin op maat, tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd of gefreesd. Er zijn diverse vormen en afwerkingen beschikbaar per dikte. Bekijk alle mogelijkheden in de product configurator.

Betonplex berken lichtbruin: wat is het?

Betonplex bestaat uit multiplex met een speciale, lichtbruine kunststof laag (fenol) aan de boven- en onderkant. Dit is een zeer gladde en watervaste laag, waardoor de plaat gebruikt kan worden voor toepassingen die tegen een stootje moeten kunnen. Dit maakt de plaat geschikt voor veel toepassingen en voor intensief gebruik. Wel goed om te weten: de kleur van de toplaag kan per plaat afwijken.

Betonplex hoeft niet afgewerkt te worden, dus je kunt direct aan de slag! De binnenste multiplex laag is bij deze plaat van berkenhout, waardoor de plaat altijd erg vlak is. Het multiplex is watervast verlijmd, maar ondanks dat is het nog steeds belangrijk om de kopse kanten te behandelen met een randsealer, zodat de vochtwerende eigenschappen worden versterkt. 

Beschikbare diktes van lichtbruin betonplex

Bij ons bestel je lichtbruin betonplex op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm.

Bewerken van lichtbruine betonplex platen

Betonplex wordt voornamelijk gebruikt voor bekistingen om beton in te storten. Door zijn gladde en harde toplaag leent het product zich hier uitstekend voor en dankt het daar zijn naam aan. Omdat de kunststof laag erg sterk en watervast is, is het ook voor andere toepassingen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bekleding voor in een bedrijfswagen, meubilair in industriële omgevingen, speeltoestellen, dierenhok of een glijbaan. Maar ook als informatiebord of in de standbouw wordt betonplex berken gebruikt. Het is wél belangrijk de randen en (schroef)gaten van betonplex goed af te werken met epoxy vulmiddel en/of een randsealer.

Betonplex valt in de categorie constructieve platen. Het plaatmateriaal is erg sterk en ideaal voor constructieve doeleinden. Plaatmateriaal met een fenolhars toplaag zoals betonplex berken lichtbruin is wel erg krasgevoelig. Houd hier rekening mee tijdens je plaatmateriaal keuze!

Specifieke toepassingen van betonplex

Door de kunststof laag aan beide zijden, kan Betonplex Berken wel tegen een stootje. Betonplex wordt voornamelijk gebruikt voor bekistingen om beton in te storten. Daaraan dankt het zijn naam. Betonplex Berken wordt hiervoor voornamelijk gebruikt omdat de plaat altijd erg vlak is. Maar omdat de kunststof laag erg sterk en watervast is, is het ook voor andere toepassingen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bekleding voor in een bedrijfswagen, meubilair in industriële omgevingen, speeltoestellen, dierenhok of een glijbaan. Door de lichtbruine kleur wordt Betonplex Berken lichtbruin ook veel gebruikt in de standbouw.

Alternatieven voor lichtbruine betonplex-platen

Is Betonplex berken lichtbruin toch niet het juiste plaatmateriaal voor jouw klus? Ga voor onafgewerkt multiplex berken of voor multiplex berken wit. Ook is betonplex antislip een goed alternatief wanneer je op zoek bent naar sterk betonplex met een stroeve en meshwire toplaag. Of bekijk onze andere soorten betonplex:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet