Een stijlvolle inkoopkast door deze als roomdivider in de slaapkamer te plaatsen, door Wendy

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Wendy

Wendy

NL

Bovengemiddeld

4 minuten

Omschrijving van Wendy

In de slaapkamer wilden we een inloopkast creëren die niet alleen functioneel was, maar ook een statement zou maken. Daarom hebben we besloten de kledingkast als roomdivider in de ruimte te plaatsen. We wilden wel dat de roomdivider eruit zou zien als een muur, dus vereiste was dat deze naadloos over zou gaan in de muur en het plafond.

Voordat we begonnen, hebben we gekeken of de slaapkamer groot genoeg was om te bepalen of ons idee haalbaar was. Het creëren van een inloopkast in je slaapkamer neemt namelijk aardig wat ruimte in beslag. Gelukkig hadden we genoeg ruimte! We hebben gekozen om als basis de Ikea Pax kasten te gebruiken en deze vervolgens volledig in te bouwen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Welke stappen hebben wij doorlopen om dit te realiseren?

 1. We begonnen met het bevestigen van twee latten aan de muur met dezelfde dikte als de plint, om de kier die anders tussen de kast en de muur zou ontstaan te dichten. Het mooie hiervan was dat we meteen bevestigingspunten hadden om de kast stevig aan vast te kunnen maken.
 2. De Ikea Pax kasten hebben we in elkaar gezet, tegen de muur aangeschoven en zowel aan elkaar als aan de latten op de muur vastgemaakt.
 3. Om de illusie te wekken dat de kast tussen twee muren staat, hebben we aan de zijkant van de kast een houten frame gemaakt van vurenhouten balken (32x50mm). Dit frame hebben we breder gemaakt dan de zijkant van de kast, zodat het frame aan zowel de voor- als achterzijde uitsteekt. Hierdoor lijkt de kast iets dieper te liggen en konden we het frame, wat aan de achterkant van de kast moet komen, aan dit frame vastmaken.
 4. Aan de achterkant hebben we hetzelfde gedaan, alleen is dit frame exact op de breedte van de achterzijde van de kast gemaakt. Dit frame is aan de ene kant vastgemaakt aan het frame van de zijkant en aan de andere kant hebben we deze aan de muur bevestigd met slagpluggen. Hierdoor staat de kast stevig vast, waardoor er geen risico is op omvallen.
 5. Vervolgens hebben we het frame gemaakt dat bovenop de kast aan de voorkant moest komen. Deze hebben we vastgemaakt aan de kast, de muur en het al eerder geplaatste zijframe. Misschien niet onbelangrijk om te vermelden, maar we hebben alle frames aan elkaar, de kast en de muur vastgemaakt, waardoor we geen gaten in het plafond hoefden te boren.
 6. Nu begon het leuke werk! Het monteren van het op maat gezaagde plaatmateriaal van OPMAATZAGEN.nl. We hebben gekozen voor MDF-platen met een dikte van 22mm, die lekker stevig zijn en dankzij hun maximale lengte van 302 cm perfect geschikt om de volledige hoogte tot aan het plafond te bedekken. Omdat alles op maat gezaagd was, ging het monteren van deze platen als een tierelier.
 7. Om een perfect glad oppervlak te krijgen hebben we de schroefgaatjes gevuld met MDF-vuller, geschuurd en vervolgens nogmaals gevuld en geschuurd. Daarna hebben we de platen ontvet met ammoniak om een schone basis te creëren voor het aanbrengen van het renovlies.
 8. Voordat we begonnen met het plakken van het renovlies hebben we de MDF-platen voorbehandeld met grondverf. Dit om de zuigende werking van de platen te verminderen, wat belangrijk is voor een goede hechting van de behanglijm.
 9. Nadat de gegronde platen droog waren hebben we de MDF-platen aan de zij- en achterkant van de kast bekleed met renovlies. Daarna hebben we de naden gekit, waardoor de kast mooi aansluit op de muren en het plafond. De gecreëerde muren hebben we in dezelfde kleur als de overige muren geverfd.
 10. Ook de zichtzijde van de kast wilden wij netjes afgewerkt hebben en hier hebben we MDF-platen met een dikte van 12 mm voor gebruikt. Deze platen zijn, net als de andere platen, op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl en als lijst aan de voorzijde van de kast vastgemaakt. Vervolgens hebben wij deze wit gelakt (dezelfde kleur als de Ikea Pax kasten), zodat dit mooi één geheel vormt.
 11. Als finishing touch hebben we plinten aan de zij- en achterkant van de kast bevestigd, zodat het echt lijkt alsof het een muur is. Als je nu aan de ander kant van de slaapkamer gaat staan, heb je niet eens in de gaten dat je naar de achterkant van een kledingkast kijkt. Missie voltooid! 🙌✨

Dit blog is geschreven door Wendy. Volg @wonen_in_de_wittewaik op Instagram voor meer inspiratie.

Afmetingen van mijn DIY project

Afmetingen inloopkast: 184 x 69 x 260 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Wendy en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 368,72


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken