Multiplex Okoumé Watervast B/BB

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Okoumé Watervast B/BB

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
  • Sterk en licht plaatmateriaal
  • Buigt niet door onder zware belasting
  • Gronden voor afwerking aan te raden

Beschrijving

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex okoumé watervast is de variant die geschikt is voor gebruik buitenshuis of in vochtige ruimtes. Dit komt niet alleen omdat de plaat verlijmd is met watervaste lijm, maar ook omdat de houtsoort beter bestand is tegen vocht en weersinvloeden. Daarnaast heeft het hout een fraaie roze-rode kleur.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)500
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitB/BB
Dikte4 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm, 30 mm, 40 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Okoumé Watervast
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagOkoumé
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurRood (hout)
ZichtzijdeJa
GegrondNee
KeurmerkFSC® mix 70%
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagOnafgewerkt

Multiplex okoumé watervast platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagde multiplex okoumé watervast gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex okoumé watervast: wat is het?

Multiplex okoumé watervast is de multiplex-variant die bestand is tegen vocht en daardoor gebruikt wordt voor toepassingen buitenshuis of in vochtige ruimtes. De plaat is, net als bij multiplex berken, verlijmd met een watervaste lijm. Okoumé kan beter tegen vocht, waardoor deze variant geschikt is voor buitentoepassingen. Maar je kunt de plaat natuurlijk ook kiezen vanwege de fraaie roze-rode kleur met grove vlammen en het feit dat het goed te bewerken is. Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat. De platen hebben een fraaie rand die goed in te zetten is voor zichtwerk. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

Zichtkwaliteit multiplex B/BB

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. B/BB is een voorbeeld van een veel voorkomende kwaliteit, die gebruikt kan worden voor decoratieve toepassingen. Hierin betekent de eerste letter (in dit geval B) de kwaliteit van de zichtzijde en de tweede letter (in dit geval BB) de kwaliteit van de achterzijde. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft zichtzijde B/BB. De bovenzijde heeft de zichtkwaliteit B, de onderzijde zichtkwaliteit BB. Een multiplex plaat met de zichtkwaliteit B/BB heeft doorgaans een acceptabele visuele kwaliteit, maar vertoont wel enkele onvolkomenheden. Aan de voorzijde (de "B"-zijde) kunnen kleurvariaties, kleine knoesten, reparaties en andere onregelmatigheden voorkomen, zij het in beperkte mate. De achterzijde (de "BB"-zijde) kan meer onvolkomenheden bevatten, zoals grote knoesten, reparaties en kleurvariaties.

Vanwege de iets lagere visuele kwaliteit wordt multiplex met de zichtkwaliteit B/BB vaak gebruikt in toepassingen waar esthetiek niet de hoogste prioriteit heeft. Het wordt gebruikt voor constructieve doeleinden, interne bekleding, meubelconstructies en andere toepassingen waarbij het zichtbare oppervlak minder belangrijk is.

Het is belangrijk om op te merken dat zichtkwaliteiten kunnen variëren, afhankelijk van lokale normen en specificaties. Het is raadzaam om bij het aanschaffen van multiplex de specifieke classificaties en normen van de fabrikant of leverancier te raadplegen om ervoor te zorgen dat het hout voldoet aan de vereisten voor de beoogde toepassing.

Over het algemeen biedt multiplex met de zichtkwaliteit B/BB een redelijke visuele kwaliteit voor toepassingen waar esthetiek niet de hoogste prioriteit heeft. Het combineert functionele eigenschappen met een acceptabel oppervlak dat voldoet aan de basisvereisten voor veel bouw- en houtprojecten.

Beschikbare diktes van multiplex okoumé watervast

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 4 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm, 30 mm en 40 mm.

Bewerken van multiplex okoumé watervaste platen

Multiplex okoumé is een hard plaatmateriaal soort. Het is goed te bewerken wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen. Ga je okoumé buiten inzetten? Dan is het belangrijk de randen te dichten met een randsealer. Om buiten lang van het project te kunnen genieten heeft dit plaatmateriaal nog wel bescherming nodig tegen vochtige weersomstandigheden.

Specifieke toepassingen van multiplex okoumé watervast

Multiplex okoumé watervast is zeer geschikt voor projecten als dakkapellen, gevelbekleding, tafelbladen en werkbladen.

Alternatieven voor multiplex okoumé watervast

Is multiplex okoumé watervast toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een multiplex variant die gemakkelijk te behandelen is met een lak of verf en geschikt is voor buiten? Ga dan voor multiplex okoumé watervast gegrond. Of bekijk hieronder onze andere multiplex platen:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

47,02

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

124,54

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

31,92

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

116,76

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

121,58

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

121,45

p/m2

Multiplex Okoumé Aluplex®
Multiplex Okoumé Aluplex®

Vanaf

268,20

p/m2