MDF Vochtwerend V313 Zwart

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Vochtwerend V313 Zwart

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Glad en gebruiksklaar oppervlak
  • Splintert niet
  • Vochtwerend
  • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis

Beschrijving

MDF Zwart V313 is een goede keuze wanneer je een meubel wilt maken in een donkere kleur. De plaat is door en door zwart, waardoor de afwerking in de gewenste kleur uiteindelijk tijd bespaart. Gronden is niet nodig, alleen aflakken in een transparante of donkere kleur is voldoende! Bijkomend voordeel is dat MDF Zwart vochtwerend is, welke deze geschikt maakt voor vochtige ruimtes binnenshuis.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
UitstralingMat
MerkUNILIN
Dikte6 mm, 9 mm, 12 mm, 16 mm, 18 mm, 22 mm
Type MDF
VariantMDF Vochtwerend V313 Zwart
NerfNee
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit, Decoratief
KleurZwart / Grijs
GegrondNee
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagOnafgewerkt
ToplaagDoor en door

MDF Vochtwerend Zwart platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF Vochtwerend Zwart, ook wel zwart V313 genoemd, gemakkelijk op maat online. Gekleurde MDF-platen op maat zagen kan in diverse vormen en met verschillende afwerkingen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil jij jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor een van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF Vochtwerend Zwart: wat is het?

Je kiest voor MDF zwart V313 wanneer je een project wilt maken in een donkere kleur. Bij MDF zwart V313 zijn de houtvezels gemengd met een zwart pigment, waardoor de plaat tot in de kern zwart gekleurd is. Dit wordt ook wel door-en-door gekleurd MDF genoemd. Dit betekent echter niet dat de plaat gitzwart is, de houtvezels zorgen voor een gemêleerd uiterlijk. Om het materiaal egaal dekkend zwart te krijgen is schilderen nog wel nodig. Het afwerken in de juiste kleur kost weinig tijd, omdat de plaat vochtwerend is geproduceerd en al de juiste kleur heeft. Het V313 kenmerk komt van de test voor vochtwerendheid die het plaatmateriaal ondergaat, die V313 wordt genoemd. Het geeft aan dat de plaat niet alleen vochtwerend, maar ook water- en schimmelwerend is. Let wel, de plaat is niet watervast! Vochtwerende MDF-platen zijn opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Bij MDF vochtwerend is een speciale vochtwerende lijmsoort gebruikt. Om de vochtwerende eigenschappen te versterken is het materiaal onder een hogere druk geperst in vergelijking met MDF blank. Door de extra harde persing is deze houtsoort gemakkelijk te bewerken en over het algemeen net wat sterker dan MDF Blank.

MDF zwart V313 is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. Deze plaat is niet geschikt voor toepassingen buitenshuis.

Beschikbare diktes van MDF Vochtwerend Zwart

Zwart MDF kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 6 mm, 9 mm, 12 mm, 16 mm, 18 mm en 22 mm.

Bewerken van MDF Vochtwerend Zwart platen

Zwart gekleurde MDF-platen zijn heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Om de vochtwerende eigenschappen van zwart MDF tot hun recht te laten komen is het belangrijk om de plaat goed te dichten. De boven- en onderzijden kunnen worden gedicht met een laklaag. De kopse kanten verdienen extra aandacht. MDF-vezels hebben van zichzelf een zuigende werking. Bij MDF vochtwerend is deze minder ten opzichte van MDF blank, toch blijft het belangrijk deze met een randsealer te behandelen.

Specifieke toepassingen van MDF Vochtwerend Zwart

Je gebruikt MDF Zwart V313 in droge en vochtige omgevingen, bijvoorbeeld voor een badkamerkastje dat je in een donkere kleur wilt aflakken of bij het bouwen van keukens. MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Denk hierbij aan meubels, vensterbanken, speakerboxen of scheidingswanden. Ook is het geschikt als aftimmerhout.

Alternatieven voor zwart gekleurd MDF

Is MDF zwart toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Denk dat aan deze alternatieven: MDF tricoya, voor buitengebruik. Of ga voor de budgetvriendelijke MDF Blank. Bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased

Vanaf

33,33

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,77

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend

Vanaf

25,02

p/m2

MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars

Vanaf

44,40

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang

Vanaf

44,42

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique

Vanaf

33,63

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs

Vanaf

122,97

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Vanaf

24,43

p/m2