MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Populaire 'Hongaarse punt' patroon
  • Niet van massief te onderscheiden wanneer netjes afgewerkt met fineerband
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd variant voor gebruik in vochtige ruimtes. Een badkamermeubel is een voorbeeld waarvoor MDF vochtwerend de perfecte oplossing is. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst en bij MDF vochtwerende is hierbij een speciale vochtwerende lijmsoort gebruikt. De plaat heeft naast deze handige vochtwerende eigenschappen een natuurlijke fineerlaag van écht hout die de plaat een prachtige elegante afwerking geeft.

Verder is de fineerlaag in een patroon verwerkt. Het patroon van deze plaat staat bekend onder de noemer 'Hongaarse punt' en wordt gekenmerkt door de luxe punt. Het fineer vertoont vaak de visuele tekenen van de oorspronkelijke boom, waardoor het een warme en karaktervolle esthetiek heeft. Er kunnen (kleine) knoesten, kleurvariaties en een uitgesproken nerfpatroon in het patroon voorkomen. De toplagen en kopse kanten moeten nog behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B
Dikte19 mm
Type MDF V313
VariantMDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagNoten
Functioneel gebruikDecoratief
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd  platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF vochtwerende platen gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd: wat is het?

MDF vochtwerend is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnenbetimmeringen waarbij de ruimte luchtvochtig is, zoals in de badkamer en in de keuken. Het V313 kenmerk komt van de test voor vochtwerendheid die het plaatmateriaal ondergaat, die V313 wordt genoemd. Het geeft aan dat de plaat niet alleen vochtwerend, maar ook water- en schimmelwerend is. Let wel, de plaat is niet watervast! Vochtwerende MDF-platen zijn opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Bij MDF vochtwerend is een speciale, vochtwerende lijmsoort gebruikt. Om de vochtwerende eigenschappen te versterken is het materiaal onder een hogere druk geperst in vergelijking met MDF blank. Door de extra harde persing is deze houtsoort gemakkelijk te bewerken. Vochtwerende MDF-platen zijn te herkennen aan hun groene kern. MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd is niet geschikt voor buiten.

MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Amerikaans notenhout

Houtfineer met Amerikaans noten uitstraling heeft een warme en rijke esthetiek, gekenmerkt door een diepe bruine kleur met opvallende donkere aderen en strepen. Het fineer vertoont vaak een opvallend nerfpatroon met contrasterende lichtere en donkere tinten.

De uitstraling van Amerikaans noten fineer is klassiek en tijdloos, waardoor het geschikt is voor diverse interieurstijlen. De kleur van het fineer varieert meestal van middelbruin tot donkerbruin, soms neigend naar een vleugje rood, afhankelijk van de specifieke bron en behandeling van het hout.

Amerikaans noten houtfineer wordt vaak gewaardeerd om zijn elegante en verfijnde uitstraling, en het kan worden gebruikt voor meubels, kasten, interieurafwerkingen en decoratieve elementen. Het opvallende nerfpatroon en de diepe, warme kleur maken het mogelijk om Amerikaans noten fineer te integreren in verschillende ontwerpen, van traditioneel tot eigentijds, waarbij het een gevoel van luxe en tijdloze schoonheid toevoegt aan het interieur.

Hongaarse punt

Het Hongaarse punt, ook bekend als de Hongaarse vlecht of het visgraatpatroon, is een populair patroon in parketvloeren en houten vloeren. Het wordt gekenmerkt door het leggen van de houten vloerdelen in een visgraatachtig patroon, waarbij de planken onder een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar zijn geplaatst.

Dit patroon creëert een aantrekkelijke en klassieke uitstraling die de vloer een gevoel van elegantie en symmetrie geeft. De houten planken worden in parallelle rijen gelegd, waarbij elke plank wordt gesneden en geplaatst om een 'V'-vormig patroon te vormen, vergelijkbaar met het uiterlijk van een visgraat.

Het Hongaarse punt wordt vaak gebruikt in historische gebouwen en in traditionele interieurs vanwege zijn tijdloze esthetiek en vakmanschap. Het patroon kan worden aangepast door te spelen met de breedte van de planken, de kleurvariaties van het hout en de hoek van de planken, waardoor het flexibel is en kan passen bij verschillende interieurontwerpen en stijlen.

Beschikbare diktes van MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd

Vochtwerende MDF-platen kun je online in verschillende diktes bestellen. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 19 mm.

Bewerken van MDF vochtwerende platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Om de vochtwerende eigenschappen van vochtwerend MDF tot hun recht te laten komen is het belangrijk om de plaat goed te dichten. De boven- en onderzijden kunnen worden gedicht met een grondlaag of een laklaag. De kopse kanten verdienen wat extra aandacht. MDF-vezels hebben van zichzelf een zuigende werking. Bij MDF vochtwerend is deze minder dan MDF blank, toch blijft het belangrijk deze met een randsealer te behandelen. Bovendien werkt grondverf als een hechtmiddel, waardoor de uiteindelijke laklaag er mooier uit zal zien.

Specifieke toepassingen van MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Dit kan een kast, een wand of een gehele ombouw zijn. Met deze vochtwerende variant is het meubel ook geschikt in de badkamer, garage of keuken. Voorbeelden van projecten zijn een scheidingswand in de badkamer of een vensterbank. Dankzij de decoratieve toplaag van écht hout is MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd uitermate geschikt voor het maken van badkamermeubels, keukenkastjes en andere meubels die met enige regelmaat blootgesteld worden aan een hoge luchtvochtigheid.

Alternatieven voor vochtwerend MDF

Ben je op zoek naar een houtsoort die geschikt is voor buitentoepassingen? Ga dan voor MDF tricoya. Wanneer jouw plaatmateriaal in droge omstandigheden toegepast gaan worden, kun je gaan voor de budgetvriendelijkere optie: MDF Blank. Of bekijk hier al onze andere MDF-plaatmateriaal.

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet