MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vezelplaat met een warme natuurlijke uitstraling
  • Relatief rechte lijnen door de kwartiers gezaagde fineerlaag
  • Unieke sfeer door de combinatie van het lichte en donkere hout
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd is een vochtwerende MDF-plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze laag is samengesteld uit kwartiers gezaagd hout, waarbij de houtstructuur zorgt voor een natuurlijk ogend paneel met een mix aan licht en donker hout. De toplagen en kopse kanten moeten nog behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/A
Dikte19 mm
Type MDF V313
VariantMDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurBeige / Bruin
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd MDF kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd: wat is het?

MDF vochtwerend is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnenbetimmeringen waarbij de ruimte luchtvochtig is, zoals in de badkamer en in de keuken. Het V313 kenmerk komt van de test voor vochtwerendheid die het plaatmateriaal ondergaat, die V313 wordt genoemd. Het geeft aan dat de plaat niet alleen vochtwerend, maar ook water- en schimmelwerend is. Let wel, de plaat is niet watervast! Vochtwerende MDF-platen zijn opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Bij MDF vochtwerend is een speciale, vochtwerende lijmsoort gebruikt. Om de vochtwerende eigenschappen te versterken is het materiaal onder een hogere druk geperst in vergelijking met MDF blank. Door de extra harde persing is deze houtsoort gemakkelijk te bewerken. Vochtwerende MDF-platen zijn te herkennen aan hun groene kern. MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd is niet geschikt voor buiten.

Ebben Makassar

Ebben Makassar houtfineer heeft een indrukwekkende uitstraling die wordt gekenmerkt door een diepzwarte kleur met opvallende contrasterende strepen en golven van lichtere tinten, zoals bruin, geel of beige. Het houtfineer vertoont vaak een sterk contrast tussen de zwarte achtergrond en de lichtere patronen.

De uitstraling van Ebben Makassar fineer is luxueus en dramatisch, en het wordt vaak gewaardeerd om zijn unieke en opvallende nerfpatroon. Het fineer wordt vaak gebruikt voor hoogwaardige meubelstukken, interieurafwerkingen en decoratieve elementen waarbij een krachtige visuele impact gewenst is.

De contrasterende patronen kunnen variëren in intensiteit en patroon, afhankelijk van de specifieke bron en snijwijze van het hout. Over het algemeen straalt Ebben Makassar houtfineer echter een gevoel van elegantie, moderniteit en extravagantie uit, waardoor het een gewilde keuze is voor interieurprojecten die willen uitblinken met een opvallende en chique uitstraling.

MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Dosse of kwartiers gezaagd hout

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout. Wanneer het hout kwartiers wordt gezaagd, wordt het met de nerf mee gezaagd. Hierdoor heeft kwartiers gezaagd hout een rustige uitstraling en relatief rechte lijnen. Bij mix worden deze twee technieken door elkaar heen verwerkt en gebruikt tijdens het samenstellen van het fineer. Hierdoor ontstaat een natuurlijk geheel en is elke plaat uniek. 

Beschikbare diktes MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd MDF op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 19 mm.

Bewerken van MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor tijdens het lakken van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Gefineerd MDF is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Specifieke toepassingen van MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Dit kan een kast, een wand of een gehele ombouw zijn. Met deze vochtwerende variant is het meubel ook geschikt in de badkamer, garage of keuken. Voorbeelden van projecten zijn een scheidingswand in de badkamer of een vensterbank. Dankzij de decoratieve toplaag van écht hout is uitermate geschikt voor het maken van badkamermeubels, keukenkastjes en andere meubels die met enige regelmaat blootgesteld worden aan een hoge luchtvochtigheid.

Alternatieven voor MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd-platen

Is MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet