MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Afgewerkt met een rustiek gezaagde fineerlaag
  • Levendig en stoer uiterlijk
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd is een vochtwerende MDF plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze laag is gemaakt van eikenhout, waarin de houtstructuur duidelijk zichtbaar is en het een warme uitstraling geeft.

Verder is de fineerlaag is samengesteld uit rustiek eiken. Deze rustieke uitstraling wordt gekenmerkt door knoesten, scheuren, kleurvariaties en een uitgesproken nerfpatroon. Het fineer vertoont vaak de visuele tekenen van de oorspronkelijke boom, waardoor het een warme en karaktervolle esthetiek heeft. De toplagen en kopse kanten moeten nog behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B
Dikte10 mm, 19 mm, 20 mm
Type MDF V313
VariantMDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagEiken
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurBeige / Bruin
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF vochtwerende platen gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd: wat is het?

MDF vochtwerend is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnenbetimmeringen waarbij de ruimte luchtvochtig is, zoals in de badkamer en in de keuken. Het V313 kenmerk komt van de test voor vochtwerendheid die het plaatmateriaal ondergaat, die V313 wordt genoemd. Het geeft aan dat de plaat niet alleen vochtwerend, maar ook water- en schimmelwerend is. Let wel, de plaat is niet watervast! Vochtwerende MDF-platen zijn opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Bij MDF vochtwerend is een speciale, vochtwerende lijmsoort gebruikt. Om de vochtwerende eigenschappen te versterken is het materiaal onder een hogere druk geperst in vergelijking met MDF blank. Door de extra harde persing is deze houtsoort gemakkelijk te bewerken. Vochtwerende MDF-platen zijn te herkennen aan hun groene kern. MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd is niet geschikt voor buiten.

MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

De uitstraling van rustiek fineer

Houtfineer met een rustieke uitstraling heeft een natuurlijke en onbewerkte charme die wordt gekenmerkt door kenmerken zoals knoesten, scheuren, kleurvariaties en een uitgesproken nerfpatroon. Het fineer vertoont vaak de visuele tekenen van de oorspronkelijke boom, waardoor het een warme en karaktervolle esthetiek heeft.

De rustieke eigenschappen van dit fineer zijn gewild vanwege de organische uitstraling die ze aan oppervlakken toevoegen. De aanwezigheid van knoesten, kleine openingen waar takken ooit groeiden, en scheuren geven een gevoel van authenticiteit en geschiedenis. Kleurvariaties en een opvallend nerfpatroon kunnen bijdragen aan het natuurlijke en verouderde uiterlijk.

Houtfineer met een rustieke uitstraling past vaak goed bij traditionele, landelijke en ambachtelijke ontwerpstijlen. Het brengt een warme en gezellige sfeer in interieurs en kan worden gebruikt voor meubels, wandbekleding en andere decoratieve toepassingen waarbij de nadruk ligt op het omarmen van de natuurlijke schoonheid van het hout.

Beschikbare diktes van MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd

Vochtwerende MDF-platen kun je online in verschillende diktes bestellen. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 19 mm en 20 mm.

Bewerken van MDF vochtwerende platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Om de vochtwerende eigenschappen van vochtwerend MDF tot hun recht te laten komen is het belangrijk om de plaat goed te dichten. De boven- en onderzijden kunnen worden gedicht met een grondlaag of een laklaag. De kopse kanten verdienen wat extra aandacht. MDF-vezels hebben van zichzelf een zuigende werking. Bij MDF vochtwerend is deze minder dan MDF blank, toch blijft het belangrijk deze met een randsealer te behandelen. Bovendien werkt grondverf als een hechtmiddel, waardoor de uiteindelijke laklaag er mooier uit zal zien.

Specifieke toepassingen van MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Dit kan een kast, een wand of een gehele ombouw zijn. Met deze vochtwerende variant is het meubel ook geschikt in de badkamer, garage of keuken. Voorbeelden van projecten zijn een scheidingswand in de badkamer of een vensterbank. Dankzij de decoratieve toplaag van écht hout is MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd uitermate geschikt voor het maken van badkamermeubels, keukenkastjes en andere meubels die met enige regelmaat blootgesteld worden aan een hoge luchtvochtigheid.

Alternatieven voor vochtwerend MDF

Ben je op zoek naar een houtsoort die geschikt is voor buitentoepassingen? Ga dan voor MDF tricoya. Wanneer jouw plaatmateriaal in droge omstandigheden toegepast gaan worden, kun je gaan voor de budgetvriendelijkere optie: MDF Blank. Of bekijk hier al onze andere MDF-plaatmateriaal.

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet