MDF Vochtwerend V313 Mint groen SGM Valchromat

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Vochtwerend V313 Mint groen SGM Valchromat

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Splintert niet
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Hard en gebruiksklaar oppervlak
  • Unieke textuur
  • Door en door mint groen gekleurd
  • Enkel nog af te lakken

Beschrijving

MDF Mint groen is een onbehandelde gekleurde MDF soort. De plaat bestaat uit houtvezels die samen met een Mint groen pigment onder hoge druk zijn samengeperst. Het materiaal is dan ook door-en-door gekleurd. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert. Het is belangrijk om voor het lakken het materiaal goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking. Het is daarom alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)790
UitstralingOnafgewerkt
MerkValchromat
KleurcodeR 20064 MO
Dikte8 mm, 19 mm
Type MDF
VariantMDF Mint groen SGM Valchromat
NerfNee
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit, Decoratief
KleurGroen
GegrondNee
KeurmerkFSC® mix
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagOnafgewerkt
ToplaagDoor en door

MDF Mint groen platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Mint groen gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Heb je bijvoorbeeld een ronde eettafel in gedachten, kies dan voor de vorm 'cirkel' in de productconfigurator, of ga voor een rechthoek met afgeronde hoeken. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF Mint groen: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF Mint groen is een gekleurde MDF-variant en wordt vaak gekozen vanwege het gladde oppervlak en omdat het makkelijk te bewerken en monteren is. Het plaatmateriaal is te herkennen aan zijn gele kleur en vezelachtige structuur. Doordat de houtvezels van MDF Mint groen tijdens het productieproces verrijkt worden met een pigment blijf je de houtvezels zien. Dit zorgt voor een uniek uiterlijk. MDF Mint groen is ook een geschikte keuze wanneer je jouw project wilt afwerken door het (deels) te beplakken met bijvoorbeeld behang, door het ietwat grove oppervlakte hecht dit goed. Wil je MDF voor zichtwerk inzetten? Dan moet het nog afgewerkt worden met bijvoorbeeld een blanke lak.

MDF Mint groen is zowel een decoratieve als constructieve plaat. Dat betekent dat je het plaatmateriaal enkel nog af hoeft te lakken voor gebruik.

Valchromat gekleurd MDF

Dit door en door gekleurde materiaal is erg populair en ook bekend onder de naam Valchromat gekleurd MDF. De vezels zijn geïmpregneerd met organische kleurstoffen. De panelen zijn daardoor door-en-door gekleurd. Vervolgens zijn de vezels vochtwerend verlijmd door een speciale hars die Valchromat uniek maakt. Door gebruik te maken van de organische kleurstoffen en de natuurlijke variatie van de houtkleur zijn de panelen vrijwel nooit volledig gelijk qua kleur. 

Beschikbare diktes MDF Mint groen

Bij ons bestel je MDF Mint groen op maat van hoge kwaliteit. MDF Mint groen is beschikbaar in een dikte van 8 mm en 19 mm.

Bewerken van MDF Mint groen platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het MDF Mint groen gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Ook heeft het MDF heeft een zuigende werking, hierdoor raden we aan de randen altijd af te werken met een randsealer. Om deze reden is MDF Mint groen alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Ga je MDF Mint groen lakken? Dan is het mooi de schroeven te verzinken en deze dicht te stoppen. Dit doe je door de plaat eerst te schuren en vervolgens wat stof van het schuren te mengen met vulmiddel. Zo krijgt het vulmiddel de kleur van de plaat. Schuur en lak het geheel daarna in één keer netjes af. 

Specifieke toepassingen van MDF Mint groen

Je kiest voor MDF Mint groen  als je een interieurproject wilt maken in een gele kleur. De keuze om de textuur van MDF Mint groen zichtbaar te houden zit hem vooral in de kenmerkende MDF-houtvezelstructuur die dankzij het productieproces voor een unieke textuur zorgt. Zo heb je de voordelen van een gele kleur met kenmerkende zichtbare textuur van MDF. Door deze unieke gekleurde uitstraling is MDF Mint groen een geschikte keuze voor het decoreren van slaapkamers en kinderkamers, maar ook voor sportzalen, winkeletalages en kantoren. De gekleurde uitstraling zorgt voor een levendige basis waarmee MDF Mint groen in jouw klusproject een unieke indruk achter laat.

Alternatieven voor MDF Mint groen platen 

Is MDF Mint groen toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplexMDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased

Vanaf

35,70

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,77

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend

Vanaf

27,26

p/m2

MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars

Vanaf

46,23

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang

Vanaf

46,24

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique

Vanaf

33,91

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs

Vanaf

123,99

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Vanaf

24,64

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart

Vanaf

23,12

p/m2