Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Ons assortiment
Je bent hier: Underlayment
Maatprijs:
2067,-
per stuk | Incl. BTW

Underlayment

Vanaf 13,58 p/m2 | Incl. BTW
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 5 werkdagen in huis
Start met bestellen

Sterk en licht

Underlayment is een constructieplaat die voornamelijk wordt gebruikt als ondervloer. Hieraan heeft het zijn Engelse naam te danken. Maar omdat de plaat zo sterk is, wordt het ook vaak gebruikt voor wanden en daken. Underlayment heeft vochtwerende eigenschappen, waardoor het beter tegen vocht kan dan #OSB 3.

Wat is underlayment precies?

Het underlayment dat we bij OPMAATZAGEN.nl aanbieden heet Elliotis pine. Het is een multiplex dat bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van multiplex in vergelijking met massief hout. De kopse kanten zijn door de laagjes fraai om te zien en worden vaak in het zicht gehouden. Underlayment hoort dus bij de multiplex familie, maar wordt niet zo genoemd omdat het een zeer grove vorm is. Bij het bewerken van underlayment is de kans op splijten aanwezig.

De toepassingen van underlayment

Underlayment is qua constructieplaat vergelijkbaar met OSB, maar het heeft sterkere vochtwerende eigenschappen. Het is daarom geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes. Het heeft een neutrale uitstraling, waardoor het ook wel eens gebruikt wordt voor decoratieve toepassingen zoals meubels en werkbladen. De zichtkwaliteit van Elliotis pine is CP/C. Dit is minder goed dan andere vormen van multiplex. Als je underlayment wilt gebruiken voor zichtwerk kun je beter kiezen voor Pellos Floor. Dit materiaal is gemaakt van Fins vuren waardoor het een betere zichtkwaliteit en heeft en ook vlakker is dan underlayment.

Bereken hier je prijs
Beschikbare vormen en afwerkingen
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie.Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Dit accessoire maakt jouw klus nóg makkelijker!
Eigenschappen
Houtsoort
Underlayment
Soort
Underlayment
Dikte
9 mm, 12 mm, 18 mm
Kleur
Naturel
Gegrond
Nee
Overschilderbaar
Ja
Geschikt voor buiten
Nee
Merk
Nee
Maximale breedte (cm)
122,0
Plus en minpunten
  • Geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes
  • Dragende functie
  • Sterk en licht plaatmateriaal
  • Door de grove structuur kans op splinteren
Toepassingen
  • Bekistingen
  • Wanden
  • Vloeren
  • Constructies