Zelfgemaakte kast voor gereedschap van op maat gezaagd Grenen timmerpaneel, door Roelof

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Roelof

Roelof

NL

Gemiddeld

2 minuten

In dit DIY project laat Roelof zien hoe hij zelf een kast heeft gemaakt om zijn gereedschap op te bergen. Hiervoor heeft hij Grenen timmerpaneel van 28 mm dik op maat laten zagen en thuis laten bezorgen. Lees meer over zijn aanpak hieronder in het blogbericht.

Omschrijving van Roelof

ik heb een kast gemaakt van dikke grenen panelen (28 mm) waarin ik mijn gereedschap kan opslaan. Het idee was om het antraciet te verven. Helaas had ik me niet gerealiseerd dat er verschillende kleuren antraciet zijn. De plint was ral 7016 en de kast werd actraciet grijs van Flexa. Na 2 keer verven bleken het verschillende kleuren grijs te zijn. Verder heb ik zwarte schroeven gebruikt die je ook voor in de tuin kunt gebruiken. Hierdoor vallen de schroeven minder op.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Voor een kast heb je links en rechts een staander nodig en in het midden leggers. Links heb ik korte staanders gebruikt waar de leggers op steunen en rechts heb ik 1 lange staander gebruikt en de leggers aan vastgeschroefd. Links heb ik ook nog een stukje uitgezaagd voor het stopcontact en voor het verlengsnoer wat netjes achter de nieuwe plint loopt. Verder heb ik nog op 2 plaatsen aan de rechterkant de kast vastgeschroefd aan de muur.

Afmetingen van mijn DIY project

Planken van 110,0 cm breed, 28 mm dik en 40,0 cm diep
Linker staanders zijn 40,0 x 40,0 cm x 28 mm
Rechter staander is 214,0cm hoog, 40,0 cm diep en 28 mm dik

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Roelof en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 456,60


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken