Zelf een kast maken voor onder schuine kant, door Koen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Koen

Koen

NL

Heel makkelijk

2 minuten

In dit DIY project laat Koen zien hoe hij zelf een kast heeft gemaakt voor onder een schuin dak. Hij heeft gekozen om zijn materiaal online te bestellen zodat hij direct met het project kon starten. Hij heeft gebruik gemaakt van multiplex interieur populier gegrond en dit op maat gezaagd besteld. Dit scheelt veel tijd en maakt het zelf maken van een kast onder een schuin dak veel eenvoudiger.

Omschrijving van Koen

Een kast onder de schuine kant van het dak. De kast bestaat uit 4 losse delen. 1 deel met 2 lades en een vak met klep, 2 delen met legplanken en een deur en een laatste deel met een legplank en kledingroede en een deur. De kast is gemaakt van multiplex van 15mm dik. Er zit geen achterwand in, omdat de diepte van de kast al zeer beperkt was, dus iedere cm telt.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eerst alles uittekenen met de juiste maatvoering. Platen op maat besteld. Zijwanden, onderkant en bovenkant met elkaar verbonden door vurenhouten balkjes van 27 mm in de hoeken te schroeven. Ook de legplanken liggen op deze balkjes. De deuren op de juiste maat schuin afzagen. Met een beitel ruimte voor scharnieren uithakken. Deurgrepen bevestigen. Niet vergeten om alles vooraf te schilderen (2 lagen lak en tussendoor schuren). De onderste lade heeft wieltjes, zodat die eenvoudig uit de kast kan worden gerold. De andere lade rust op een legplank en heeft vilt aan de onderkant, zodat hij goed glijdt.

Afmetingen van mijn DIY project

226,0 cm breed en 42,0 cm diep.
De hoogte varieert van 50,0 cm tot 172,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Koen en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1 item in totaal

€ 158,80


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken