Van gezaagd plaatmateriaal een vakkenkast maken, door Wim

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jan

Jan

NL

Heel makkelijk

2 minuten

In dit DIY project laat Wim zien hoe hij met besteld gezaagd plaatmateriaal een vakkenkast heeft gemaakt. Op deze manier heeft hij zijn televisie mooi weggewerkt. Voor dit project heeft hij MDF op maat besteld. Lees meer over zijn ervaring hieronder.

Omschrijving van Wim

In verband met ergernis over het grote zwarte vlak van onze tv besloot ik de tv weg te werken. Ik tekende een vakkenkast, gemaakt van MDF 38 mm, met twee schuifdeuren. breedte ongeveer 210,0 cm, hoogte 180,0 cm en diepte 15,0 cm. De kast is geplaatst op een bestaand dressoir. De achterwand van de kast is beplakt met design behang en een bijpassend neutraal behang in de zelfde kleurstelling. De schuifdeurtjes zijn van aluminium plaat gemaakt en eveneens behangen. Bijpassende handgreepjes van Ikea. In twee vakken is dimbare ledverlichting aangebracht achter een wegneembaar paneel.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het geheel is in elkaar geschroefd, de zichtbare schroeven zijn weggewerkt met plamuur, twee maal gronden, de zichtbare zaagkanten 4x in verband met zuigende werking en vervolgens twee maal aflakken, achterwanden eerst behangen en vervolgens bevestigd. De aluminium schuifdeurtjes glijden in sleuven die ik met een hand cirkelzaag heb aangebracht in de onder en legplank. Voor mij als 84 jarige is dit wel de laatste grote klus die ik gedaan heb , het was een flinke uitdaging

Afmetingen van mijn DIY project

210,0 cm x 180,0 cm x 15,0 cm  staande op een kast van 60,0 cm hoog

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 229,71


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken