Schouw voor elektrische sfeerhaard van MDF Vochtwerend, door Arnold

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Arnold

Arnold

NL

Uitdagend

2 minuten

In dit DIY project laat Arnold zien dat je op een redelijk eenvoudige wijze zelf een schouw in je huis kunt maken! Hij gebruikte op maat gezaagd vochtwerend MDF om de schouw om de elektrische haard te maken en schilderde het in een mooie betonlookverf. Lees hieronder meer over zijn aanpak en ervaring.

Omschrijving van Arnold

Voor onze nieuwe elektrische sfeerhaard, met een vuurbeeld van 35cm hoog en 76cm breed, heb ik een schouw van 22mm dik watervast MDF plaatmateriaal gemaakt. Er is bewust gekozen voor watervast plaatmateriaal, omdat de schouw op een tegelvloer staat waarbij er tijdens dweilen water bij het plaatmateriaal kan komen. Het kader heb ik afgewerkt met een betonlookverf van myindustrialinterior.nl en de platen binnen het kader zijn mat zwart afgelakt. De elektrische sfeerhaard is er als laatst vanaf de achterzijde in geplaatst.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De platen volgens de maten op de werktekening heb ik op de juiste maat laten zagen door OPMAATZAGEN.nl. Het kader heb ik volledig aan elkaar verlijmd en van de achterzijde met kleine stoelhoekjes en 20mm schroefjes een extra bevestiging gegeven. Vervolgens heb ik de platen binnen het kader van de achterzijde tegen het kader geschroefd met 4x40 schroeven. De binnenplaten zijn vervolgens mat zwart afgelakt waarna de rest van de schouw is voorzien van betonlookverf.

Afmetingen van mijn DIY project

Hoogte = 115,0 cm 
Breedte = 116,0 cm 
Diepte = 35,2 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Arnold en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 110,56


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken