DIY ombouw elektrische haard en tv kast voor je woonkamer, door Jeannette

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jeannette

Jeannette

NL

Uitdagend

3 minuten

Maak je eigen ombouw voor de elektrische haard en tv kast

Ben je op zoek naar een unieke toevoeging aan je woonkamer of vakantiehuisje? Ontdek hoe Jeannette met behulp van OPMAATZAGEN.nl zelf een prachtige ombouw kast heeft gerealiseerd voor haar elektrische haard en tv. Dit doe-het-zelf inspiratieproject laat zien hoe je met de juiste materialen en een beetje creativiteit een ruimte volledig kan transformeren.

De creatie van Jeannette's ombouw kast

Jeannette startte haar project met MDF Blank 12 mm platen, die perfect op maat zijn gezaagd door OPMAATZAGEN.nl. Ze creëerde een strak en functioneel ontwerp dat perfect dienst doet als ombouw voor zowel haar elektrische haard als tv kast. Het eindresultaat is niet alleen praktisch, maar ook een stijlvol meubelstuk, dat de sfeer in de woonruimte verhoogt.

De unieke kenmerken van het project

Jeannette's zelfgemaakte ombouw kast springt eruit door de combinatie van functionaliteit en stijl. Het meubelstuk bestaat uit een horizontaal gedeelte waar de elektrische haard prachtig in geïntegreerd is en verticale vakken die dienen als tv kast voor extra opbergruimte. De combinatie van de warme houtkleur van de bovenkant met het strakke wit van de kastdeuren zorgt voor een modern en tijdloos uiterlijk.

Waarom de ombouw kast perfect past in de woonkamer

In het huiselijke woonkamer van Jeannette valt de zelfgemaakte ombouw direct op. Het neutraliseert de aanwezigheid van de tv door deze mooi weg te werken in het ontwerp en biedt een blikvanger in de vorm van de elektrische haard. Deze combinatie versterkt het gezelligheidsgevoel dat zo belangrijk is in een ruimte waar ontspanning centraal staat.

Voordelen van zelf een ombouw kast en tv kast maken

Zelf een meubelstuk maken, zoals deze ombouw kast, biedt ongekende vrijheid en flexibiliteit. Je bepaalt niet alleen de exacte maatvoering zodat deze perfect in je interieur past, maar je kiest ook zelf de materialen en kleuren. Door dit project zelf aan te pakken, hield Jeannette volledige controle over het budget en zorgde ze ervoor dat het eindresultaat precies voldeed aan haar wensen.

De stijl van Jeanettes ombouw kast

Deze ombouw kast en tv kast ademen een moderne, minimalistische stijl uit. De combinatie van de strakke lijnen en een neutraal kleurenpalet zorgt ervoor dat het meubel gemakkelijk in verschillende interieurstijlen past, van Scandinavisch tot industrieel.

Waarom kiezen voor MDF Blank?

MDF Blank is een veelzijdige en populaire houtsoort voor doe-het-zelf projecten. Het is makkelijk te bewerken, schilderen en afwerken. In het project van Jeannette biedt het een glad oppervlak voor een verfijnde afwerking, die de kwaliteit en uitstraling van het meubelstuk ten goede komt.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jeannette en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 183,83


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken