Platenkast Multiplex Populier 30 mm, door Tim

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Tim

Tim

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Voor mijn bescheiden platencollectie heb ik een kastje gemaakt waar ook mijn platenspeler op past en ik mijn SONOS speakertje en toebehoren in kan verstoppen.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Voor de start heb ik op mijn computer een tekening gemaakt van de ideale platenkast. Twee bakken voor de platen en daartussen een plateau voor de platenspeler. Onder het plateau wil ik mijn SONOS speaker kunnen plaatsen en er komt een wandje achter om de kabels, versterker, etc. te kunnen opbergen.

Voor de bevestiging van de planken heb ik deuvels en houtlijm gebruikt. Doordat alle planken in elkaar vallen, is de constructie van zichzelf al erg stevig.

Ik ben begonnen met het boren van de gaten. Ik ben niet zo handig, dus dat ging niet bij ieder gat direct zo perfect als ik wilde, maar doordat je de bevestigingspunten helemaal niet ziet kon ik af en toe smokkelen door het tweede gat te boren.

Toen ik alle gaten had geboord heb ik het kastje met lijm in elkaar gezet. Op de bodemplaat heb ik eerst de rechterkant gelijmd, omgedraaid en op de bodem bevestigd. Daarna hetzelfde met de linkerkant en tot slot het plateau.

Uiteindelijk heb ik wat gaten geboord voor de kabels en 2 stalen poten gekocht om het kastje op te zetten.

De planken waren precies de juiste maat, dus het paste allemaal perfect. Ik ben heel blij met mijn kastje.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

125,0 cm × 50,0 cm × 73,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Tim en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 318,72


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken