Multiplex wandplanken en zwevend bureau in nis, door Emma

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Emma

Emma

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

In een nis in mijn woonkamer heb ik 30mm dikke wandplanken opgehangen. De bovenste drie planken fungeren als boekenplanken en zijn net zo diep als de nis. De onderste plank is dieper en fungeert als klein bureau.

Wandplanken en bureau op maat

Ik heb stalen L-profieltjes gekocht met dezelfde maat als de plank (30mm). Deze zijn aan alle drie de zijdes van de nis tegen de muur bevestigd door er gaten in te boren en met een plug/schroef. Vervolgens is de onderzijde van de plank ingefreesd zodat de planken precies verzinken in het stalen L-profiel. De onderste plank, het bureau, is daarnaast aan de onderzijde van het L-profiel doorboord en ook hier vastgezet met kleine schroefjes. De andere planken liggen gewoon los op de profielen.

De bovenste planken zijn behandeld met blanke trappenlak, de onderste plank is behandeld met een 2-componenten parketlak.

De afmetingen van het project

130,0x26,0 cm(planken)
130,0x55,0 cm(bureau)

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Emma en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 542,94


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken