IKEA IVAR-transformatie: Stijlvolle woonkamerkast, door Wesley

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Wesley

Wesley

NL

Makkelijk

3 minuten

Inspiratie voor je woonkamer: customize je eigen IKEA IVAR

Ben je op zoek naar een manier om jouw woonkamer een persoonlijke en praktische touch te geven? Laat je inspireren door Wesley, die zijn IKEA IVAR kasten een unieke make-over heeft gegeven, geheel op maat mede dankzij OPMAATZAGEN.nl. Het bijzondere aan dit project is de transformatie naar een opvallende en functionele keukenkast die naadloos opgaat in het interieur.

De opbouw en kleur

Wat meteen opvalt aan de gemaakte kast, is de opbouw. Wesley koos ervoor om de IVAR elementen zowel verticaal als horizontaal te combineren, waardoor er een speels geheel ontstaat. De natuurlijke houttinten van het Underlayment Fins Vuren 15 mm zorgen voor een warme uitstraling en passen perfect bij het kleurpalet van de woonkamer. De kasten zijn voorzien van deuren met een stijlvol rattan webbing, wat zorgt voor een moderne touch en tegelijkertijd de inhoud van de kast deels aan het zicht onttrekt.

Unieke details die het verschil maken

De fraaie details, zoals de geïntegreerde handgrepen en de keuze voor zichtbare houtstructuren, maken deze IVAR kasten tot een uniek object in de woonkamer van Wesley. De keuze om met underlayment te werken, geeft een robuuste en natuurlijke uitstraling, terwijl het materiaal toch subtiel en licht blijft. Elk vak en elke lade biedt praktische opbergruimte, terwijl de kast als geheel bijdraagt aan de sfeer in de ruimte.

Waarom deze kast in de woonkamer?

Deze op maat gemaakte IVAR kastenset is ontworpen om perfect in een woonkamersetting te passen. De kast dient niet alleen als keukenkast, maar is tevens een decoratief element dat een rustieke en tegelijkertijd moderne ambiance toevoegt. De veelzijdigheid van het ontwerp maakt dat deze kast niet misstaat in een landelijke, moderne of Scandinavische inrichting.

Zelf maken biedt voordelen

Zelf een project zoals dit starten, biedt vele voordelen. Wesley heeft door zijn keuze voor maatwerk met OPMAATZAGEN.nl precies de afmetingen en indeling kunnen bepalen die hij nodig had voor zijn ruimte. Daarnaast zorgt het zelf kiezen van materialen en afwerking voor een budgetvriendelijke optie vergeleken met kant-en-klare meubels, zonder in te leveren op kwaliteit en stijl.

De stijl van de kast

Dit DIY-project kan worden omschreven als 'Modern Rustic', waarbij het moderne design met traditionele materialen wordt gecombineerd voor een tijdloze uitstraling. De licht uitstralende lampen bovenop de kast verrijken het geheel en zorgen voor een aangename sfeer in de avonduren.

Voordelen van Underlayment Fins Vuren

Underlayment Fins Vuren 15 mm is niet alleen een veelzijdige maar ook een duurzame keuze voor meubel- en interieurprojecten. Dit materiaal staat bekend om zijn stevigheid en lichte gewicht, wat het gemakkelijk maakt om mee te werken. Het heeft een natuurlijke houtuitstraling die bijdraagt aan een warme sfeer in elke ruimte. De mogelijkheden voor afwerking zijn veelzijdig; zo kun je kiezen om het hout te verven, vernissen of te oliën

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Wesley en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 132,14


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken