IKEA Hack: KALLAX kast voorzien van achterwand, door Willie

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Willie

Willie

NL

Makkelijk

2 minuten

Veel klussers gaan aan de slag met de basis van een Ikea meubel. Het pimpen of vaak ook verbeteren van zo'n meubel heet een IKEA Hack. Hiermee maak je het meubel precies naar je wensen. Het online bestellen van gezaagd plaatmateriaal maakt het eenvoudig om zelf aan de slag te gaan met een IKEA hack. In dit project laat Willie zien hoe ze haar IKEA Kallax kast heeft voorzien van een achterwand. 

Omschrijving van Willie

Kallax kast wordt standaard zonder een achterwand geleverd. Zelf nu voorzien van een achterwand welke ik online heb besteld zodat mijn boeken beter stofvrij kunnen blijven en de wand geeft ook meer stabiliteit

Hoe ik dit project gemaakt heb

De kast wordt geleverd met een goede gebruiksaanwijzing. Na het in elkaar zetten heb ik de maten gecheckt en voor beide (ik heb er twee) een witte hardboard achterwand besteld 2 cm minder breed en minder lang zodat de wand mooi binnen de randen blijven. Gekozen voor de 3mm dikte: dat is 1) prima met parkertjes vast te zetten en 2) maakt de kast niet loodzwaar. De wand was prima afgewerkt en kon er zo op. Met parkertjes vastgeschroefd en na de ‘inspectie’ kon de kast rechtop en ziet deze er mooi afgewerkt uit.

Afmetingen van mijn DIY project

Buitenmaten: 177,0 x 112,0 cm
Wandmaat: 175,0 x 110,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Willie en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 110,92


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken