Thuiswinkel Waarborg

Halkast in nis, IKEA BESTA hack, door Karin

Halkast in nis, IKEA BESTA hack, door Karin
Halkast in nis, IKEA BESTA hack, door Karin
Halkast in nis, IKEA BESTA hack, door Karin
Halkast in nis, IKEA BESTA hack, door Karin

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Omschrijving

Naast onze voordeur zit een nis met onderaan de installatie van de vloerverwarming (achter een witte kap). Daarboven hing een kapstok waar we weinig aan kwijt konden. Ik wilde graag opbergruimte voor boodschappentassen, sjaals en handschoenen en de kinderschoenen. Ik heb 4 Besta kasten gemonteerd en daar tussen open vakjes gemaakt. Het geheel is omlijst met multiplex.

Maatwerk oplossing voor in een nis

Ik heb eerst de Ikea besta kasten gemonteerd, dmv een ophangrail. Het hout had ik daarvoor al besteld, achteraf had ik dat beter na het monteren kunnen doen. Zo bleken de Ikea kasten niet 38 hoog te zijn (zoals in de beschrijving staat) maar 38,5 cm. Gelukkig valt deze kleine afwijking uiteindelijk niet op. Eerst heb ik de vakjes in elkaar gezet, omdat ik alles in verstek had laten zagen ging dit heel makkelijk. Wel goed opletten bij het bestellen in verstek, ik had bij een onderdeel de lange zijde verwisseld voor de korte zijde en zat toen dus met schuine kanten aan de voorkant... een aantal onderdelen moest ik dus opnieuw bestellen. De vakken heb ik met lijmklemmen een nacht laten staan. Daarna heb ik de onderdelen van het onderste vak (handig voor de kinderschoenen) en de ombouw in de kast gezet. Deze heb ik verder niet vastgezet omdat ze klemvast zitten. De ombouw aan de zijkanten heb ik ondiep gelaten omdat je toch alleen de voorkant ziet. Scheelt weer iets in de kosten. Het onderste vak heb ik niet verlijmd, het rust op de installatie voor de vloerverwarming. Zo kan het vak ook makkelijk weg als er iets gedaan moet worden aan deze installatie. De achterkant van de vakjes tenslotte heb ik gemaakt van smalle latjes, die ik heb gelijmd op dun mdf.

De afmetingen van de kast

86,5 breed en 177,0 cm hoog.

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Wederom heel tevreden! Heel fijn dat je zonder al te veel gereedschap dit soort projecten kunt doen. Precies op maat gezaagd en alles netjes verpakt. Goede bestelmodule. Een suggestie, bij het invullen van de lange en korte zijde corrigeert het systeem het niet automatisch als je deze omdraait. Je kunt dus bv 50 bij korte zijde invullen en 30 bij lange zijde (terwijl dat dus andersom is). Door dit onbewust verkeerd in te vullen zat ik met onderdelen die aan de verkeerde kant verstek waren gezaagd.

Wat anderen met MDF en Multiplex maakten