Een zelfgemaakte A-symmetrische stellingkast op basis van IKEA Ivar, door Toby

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Toby

Toby

NL

Makkelijk

1 minuut

Omschrijving van Toby

Een asymmetrische stellingkast op IKEA basis van geverfd MDF. Hij staat in onze woon/eetkamer op de begane grond, bevestigd aan de muur. Er is ingebouwd verlichting in een hokje en binnen de kast is er een stopcontact. De kast heeft 4 verticale vakken en verschillende stellinghokjes. Hij is geplaatst om een visuele scheiding te maken tussen de woon en eet gedeeltes van de kamer. De verf is leem groen lakverf van de Karwei (gelijk met de pootjes gekocht).

Hoe ik dit project gemaakt heb

Wij hebben drie IKEA Ivar kasten met deuren gekocht (maat 80x28) en gelijk geverfd. De kasten werden aan elkaar vast geschroefd en van onder met pootjes (van de Karwei) verbonden. Daarna hebben wij goed opgemeten en het hout op maat besteld. Nadat het hout bezorgd strak in de lak zat, hebben wij het boutenframe gemaakt (goed recht en waterpas) en de stellinghokjes gemaakt en geschroefd. Wij moesten goed opleten met schroevengaten en niet te snel of hard boren, want MDF is niet sterk. De stellingkast werdt opgelegd en vastgeschroefd van onder. Hij zit ook vast aan de muur met schroeven.

Afmetingen van mijn DIY project

3x 80,0 breedte Ivar kasten (241,0cm), 28,0 diepte, 162,0 hoogte bovenop

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Toby en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 303,01


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken