Een zelfgemaakt kinderbureau en speelhuis van MDF, door Maarten

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Maarten

Maarten

NL

Gemiddeld

2 minuten

Maarten laat in dit DIY project zien hoe hij zelf een kinderbureau en speelhuis heeft gemaakt. Voor deze leuke klus bestelde hij MDF panelen op maat. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Maarten

Speelhuis van MDF-platen en achterwand van OSB-plaat. Boekenplanken van MDF-hout (zaagresten). Lamp van strijkijzer snoer met fitting met trekschakelaar. I.v.m. veiligheid gekozen voor een plastic lampenpeer (2 W). Zijwanden bovenkant verstek gezaagd, 45 graden alsook de platen van het dak boven en onder. Puntdak heeft een hoek van 90 graden. Achterwand valt in het huisje weg. Bureaublad dubbel met twee tussenschotten zodat er drie extra opbergvakken gecreëerd worden. Het geheel verlijmd en geschroefd. Huis twee maal gegrond en vervolgens in drie lagen afgelakt.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eerste stap was zijwanden met het bureaublad verbinden (houtlijm en schroeven) om vervolgens de achterwand tussen de wanden en tegen het bureaublad te plaatsen. Vervolgens het dak bevestigd. Schroefgaten opgevuld met MDF-vuller en ook de kopse kanten bewerkt met MDF-vuller zodat deze een minder zuigende werking zouden hebben. Pas nadat alles geschilderd was de onderste plaat van het bureau bevestigd omdat anders de binnenkant van het bureaublad (de drie opbergvakken) niet meer geschilderd kon worden.

Afmetingen van mijn DIY project

Hoogte: 170,0 cm
Breedte: 123,6 cm
Diepte: 50,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Maarten en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 110,33


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken