Een unieke sidetable op maat van MDF, door Rens

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

R

R

NL

Heel makkelijk

3 minuten

Omschrijving van Rens

Side tabel voor achter de bank, met eigen stroomvoorziening. Stap 1 verzamelen materialen: houtlijm, schilderstape, mdf schroeven, schroefmachine, houtboortje 1 mm, excentrisch schuurmachine, schuurpapier korrel 180, 4 hollewanddozen, 4 inbouwdelen Busch Jaeger, 2 raampjes van 2, flexibele stroomkabel 3 aderige 5 meter met stekker, Wago’s 3, stukjes electradraad, mdf primer zwart, 0,5 ltr watergedragen binnenlak. Stap 2 voorbereiden en zaagdelen in elkaar zetten met schilderstape. Stap 3 Monteren zaagdelen. Stap 4 Inbouwen electra delen. Stap 5 Plamuren en schuren. Stap 6 Voorbereiden voor verven, aflakken. Stap 7 Electra raampjes afmonteren. Stap 8 Plaatsen Sidetabel

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eerst hebben we de ideale maat gemeten, wij hebben een hoge rugleuning dus hebben we de maat van 75 cm hoog aangehouden. Na het bestellen en ontvangen van de gezaagde panelen heb ik eerst met schilderstape de sidetabel in elkaar gezet. Na controle heb ik eerst de poten voorgeboord, mdf boor je niet helemaal door maar voor het doorscheuren / splijten is dit netter. Vervolgens schroef je beide buiten poten aan het bovenblad vast. Hierna plaats je een zijde haaks onder het bovenblad en schroef deze vast. Ook hier heb ik om de 40 cm voorgeboord. Voor de volgende stap heb je een 2 tal latjes nodig om later de bodem te monteren. Ik heb hiervoor wat rest latjes gebruikt, deze heb ik dmv wat houtlijm en schroeven op 18mm bevestigd van de onderzijde. Met een restplankje van de zaagopdracht gecontroleerd of de afstand goed was. Hierna heb ik de andere zijde gemonteerd. Voor de electra punten heb ik 4 hollewanddozen van attema gebruikt. De inbouwdelen zijn van Busch Jaeger future linear matt zwart. Electra draad met kant en klaar stekker onderling netjes verbonden met Wago’s. Voor een mooi zaaggat gebruikte ik een 76mm gatenboor. Na het monteren van de electra heb ik alle schroefgaatjes geplamuurd met uitzondering van de onderkant, dan kun je later altijd nog bij de electra. Met een excentrische schuurmachine heb ik alles netjes glad geschuurd, eventuele foutjes kun je hiermee netjes oplossen. Hierna heb ik de bodem voorbereid, let op adhv de zaagmaten zal hij precies passen het kan zijn dat je beetje moet aandrukken. Eerst heb ik een gat geboord voor de doorvoer van de voedingskabel, hierna heb ik de middenpoten gemonteerd (voor evt doorzakken) hiervoor doe je de binnenmaat tussen buitenste poten delen door 3. Leg hierna de bodemplaat met blindgeschroefde poten in de uitsparing en schroef deze vast aan de houtenlatjes. Til vervolgens met 2 man de sidetabel op en zet hem op zijn poten. Ik heb de sidetabel eerst gegrond met zwarte primer, en daarna in 2 lagen afgelakt met watergedragen lak kleur die gebruikt is Ral9011. Na het drogen rest alleen nog het monteren van de electra inbouwdelen.

Afmetingen van mijn DIY project

H B D 75,0 x 240,0 x 15,0

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van R en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 88,62


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken