Een op maat gemaakt hoofdbord voor een IKEA TARVA bed, door Laetitia

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nlStart direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Laetitia

Laetitia

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Samenvatting

De meubels van Ikea zijn vaak een uitstekende basis. Maar soms wat saai! In dit DIY project laat Leatitia zien hoe ze een prachtig hoofdbord heeft gemaakt met als basis de IKEA TARVA. Ze heeft gezaagd MDF gegrond besteld om dit project te realiseren. Het resultaat is een prachtig peuterbed.

Omschrijving van Laetitia

Ikea Tarva hoofdbord voor peuter. Wolkenbehang aan slaapzijde. Op het plankje past nu een nachtlampje (of auto’s, knuffels etc.). Aan de achterzijde ontstaat een muurtje dat de basis wordt voor een knutselplek. Hieraan komen bakjes voor pennen etc zodat de muren voorlopig nog gespaard blijven van boorgaten. Met dit project heb ik kamertjes in een grote kamer gecreëerd. Een lekker nisje om te slapen en een fijn bureautje bij het raam. En het bed is veel steviger!

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het hoofdbord van het Ikea Tarva bed (140,0 x 200,0) betimmerd met gegrond mdf. Platen direct op het bed vastgeschroefd. Een heel klein stukje van de grond zodat deze niet beschadigd. Mdf behangen met vliesbehang en het behang flink op alle randen laten overhangen en vastgeniet. Afgewerkt met vuren latten (over de nietjes heen) vastgezet met houtlijm en spijkertjes, rondom het hoofdbord. Licht opgeschuurd ivm splinters en scherpe hoeken. Het bed is nu flink zwaar, dus vergeet het plakvilt onder de poten niet.

Afmetingen van mijn DIY project

  • 210,0 cm lang
  • 150,5 cm breed
  • 93,5 cm hoog
     

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Laetitia en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1 item in totaal

€ 104,31


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken