Een oerdegelijke zelfgemaakte flightcase voor transport speakerset, door Kees

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Kees

Kees

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Kees laat in dit DIY project zien hoe hij zelf een oerdegelijke flightcase heeft gemaakt. Voor zijn klus bestelde betonplex en multiplex okoume watervast panelen op maat. Zo kon hij direct beginnen. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Kees

Voor mijn HK speakerset (HK Linear 5 112FA en HK Linear SUB1200) heb ik een speciale kist gemaakt, zodat ik vier speakers in één keer kan vervoeren, zonder dat de speakers beschadigen. Het ontwerp heb ik zelf gemaakt in Solidworks, het hout heb ik op maat gezaagd besteld en de profielen heb ik in lange lengtes besteld. De handgrepen, sluitingen en scharnieren heb ik ook besteld. Al deze onderdelen heb ik rechtstreeks bij Penn-Elcom besteld.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Nadat ik alle platen uitgepakt heb, heb ik alles gesorteerd bepaald waar ik mee wilde beginnen. Allereerst heb ik de aluminium profielen op maat gezaagd en heb ik gaten geboord voor de popnagels. Vervolgens heb ik een aantal platen met een decoupeerzaag aangepast voor de handgrepen en sluitingen. Hierna heb ik de kist in elkaar gezet met speciale popnagels voor hout. Vervolgens heb ik de handgrepen, sluitingen en wielen gemonteerd. Tot slot heb ik de kist afgewerkt met hardschuim, zodat de speakers niet beschadigen.

Afmetingen van mijn DIY project

100,0 x 137,0 x 50,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Kees en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 604,86


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken