Een gesloten opbergkast op maat met open vakken in een lastige nis, door Eric

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Eric

Eric

NL

Gemiddeld

2 minuten

In dit DIY project laat Eric zien hoe hij zelf met gezaagd MDF blank en lakdraagfolie een mooie opbergkast op maat heeft gemaakt. Het ziet er speels uit doordat de kast deels open en gesloten is. Deze kast op maat is een perfecte aanvulling van de babykamer!

Omschrijving van Eric

Een moeilijk bruikbare nis in de toekomstige babykamer, diep en erg hoog omgebouwd tot afsluitbare bergruimte met een deel waarin je leuke spullen kunt wegzetten

Hoe ik dit project gemaakt heb

De nis is moeilijk bruikbaar vanwege de maten. Ongeveer 100 cm breed en diep en 160 cm hoog. Nadat er was gekozen voor 1 deel open en 2 delen afsluitbaar heb ik een ontwerp gemaakt. Gekozen voor MDF voor de romp en MDF met lakdraagfolie voor de deurtjes. Het geheel bestaat dus uit 3 identieke delen. Gestart met de bodem, deze ligt los. Daarop rusten 2 zijpanelen links en rechts, ieder vastgezet met 2 hollewand ankers. En dit dus 3 maal herhalen. Vanwege de hoge kostprijs en het feit dat je de achterste helft niet ziet zijn de zij en achterwand alleen functioneel en niet volledig. De deurtjes zijn bevestigd met Hettich scharnieren. Eenvoudig te bevestigen met een boormal en een speciale boor van 36 mm voor het verzinken van de scharnieren in de deurtjes. Door de deurtjes iets langer te maken zijn er geen greepjes nodig.

Afmetingen van mijn DIY project

104,0 x 100,0 x 160,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Eric en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 236,19


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken