Bordspellenkast onder schuin dak naast dakkapel, door Erik

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Erik

Erik

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Erik

Een bordspellenkast van bijna 5 meter breed, onder het schuin aflopende gedeelte van de zolder, waar de dakkapel 50 cm uit de buitengevel moest blijven. Diepte van de kast is 48cm, alle stukken op maat besteld. Standaard bordspelmaat is 30cm, dus de vierkante ruimten zijn 34x34 voor een beetje speling. Op de andere rijen vakjes van 41 en 27 breed voor de bredere en smallere spellen. Onderin deurtjes met push-to-open en een extra plank binnen de kastjes.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Hele kast gemodelleerd in Sketchup Free (zie werktekening). Op basis hiervan het hout besteld. Voor de bouw: Eerst het houten frame gemaakt van balken vastgemaakt aan de muur met bouten voor de solide basis. Vervolgens de rechter staander van 2 planken gemaakt en rechtgehouden met steunbalk en 2 klemmen. Vervolgens met deuvels aan de onderkant en lijm aan de bovenkant de schotten bevestigd, en hier steeds een plank bovenop. De lengte van de kast aan de binnenkant is 2 x 2m42 (max maat bestelbaar). Afwerking onder schuine gedeelte was lastig gezien de hoek van 20 graden; zo goed mogelijk schuin afzagen en afwerking met gips. Het hout hebben we ongegrond besteld (MDF blank 15mm); zelf 2 keer gegrond en 1 keer afgelakt. Volgende keer bestellen we het hout meteen gegrond.

Afmetingen van mijn DIY project

491 cm breed X 202 cm hoog x 48 cm diep

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Erik en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 550,64


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken