Spaanplaat Populier Lichtgewicht

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Spaanplaat Populier Lichtgewicht

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Sterk plaatmateriaal
  • Licht van gewicht
  • Speciaal voor een robuuste uitstraling ontwikkeld
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Binnenshuis breed toepasbaar
  • Bij grote oppervlakten niet geschikt voor zware belasting
  • Grove zijkanten

Beschrijving

Spaanplaat Populier Lichtgewicht is zowel als constructieve en als decoratieve plaat te gebruiken. Het wordt vaak gebruikt voor werkbladen, kasten, het egaliseren van vloeren en het plaatsen van scheidingswanden. Het lichte gewicht maakt het ideaal voor projecten waar gewicht een belangrijke rol speelt.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)400
UitstralingOnafgewerkt
Dikte58 mm
Type Spaanplaat
VariantSpaanplaat Populier Lichtgewicht
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagPopulier
KernSpaanplaat
Functioneel gebruikConstructief
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
PlaatopbouwHoutsnippers
Type toplaagOnafgewerkt

Lichtgewicht dikke spaanplaat panelen online op maat bestellen

Een meubel of dikke legplank online op maat bestellen? Ga voor lichtgewicht populieren spaanplaat en bestel het online tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd. Spaanplaat wordt vaak gebruikt voor meubels en het plaatsen van scheidingswanden. Wij bezorgen dit lichtgewicht paneel volledig op maat gezaagd thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Spaanplaat populier: wat is dat?

Spaanplaat populier is een naturel spaanplaat paneel dat makkelijk te bewerken is. Deze spaanplaat variant heeft enkel dikke panelen beschikbaar, en zijn speciaal in een lichtgewicht variant ontwikkeld om in de meubelbouw toe te passen. Het behoort net als MDF en OSB tot de familie van de vezelplaten. Spaanplaat zijn constructief sterke platen, licht van gewicht, makkelijk te monteren en trekken niet krom. Doordat spaanplaat meer dan driekwart uit resthout bestaat, is het een duurzaam product. In vergelijking met MDF is de structuur grover. Hierdoor is het in vergelijking met MDF minder gemakkelijk om randen en kopse kanten mooi te bewerken. Verder kan spaanplaat naturel net als MDF in allerlei vormen bewerkt worden en afgelakt worden. Het is dan wel nodig om spaanplaat eerst te gronden.

Deze variant is samengesteld uit populieren spaanders. Populierenhout is een zachte, lichtgewicht houtsoort wat leidt tot de lichtgewicht eigenschappen van deze panelen. Spaanplaat naturel is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. Spaanplaat naturel is niet bestand tegen vocht. Het is daarom alleen geschikt voor projecten binnenshuis in droge ruimtes.

Een duurzame keuze

Spaanplaat wordt gemaakt van verlijmde houtsnippers (spaanders), die in drie lagen kruislings op elkaar geperst zijn. Dit maakt dat de plaat ook constructief sterk is. In vergelijking met MDF worden grovere spaanders gebruikt en in vergelijking met OSB worden fijnere spaanders gebruikt. Doordat gebruik wordt gemaakt van een afvalproduct (de houtsnippers) is spaanplaat een duurzaam product en relatief betaalbaar.

Beschikbare diktes spaanplaat populier

Bij ons bestel je standaard spaanplaat op maat in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 58 mm.

Bewerken van spaanplaat

Spaanplaat is goed en gemakkelijk te monteren of te bewerken. Tijdens het monteren van het plaatmateriaal is het aan te raden de schroeven aan de achter- of onderzijde te schroeven. Op die manier zijn de schroefgaten niet zichtbaar. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking, hierdoor raden we aan de randen altijd af te werken met een randsealer. Om deze reden is spaanplaat alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Ga je spaanplaat schilderen? Dan is het mooi de schroeven te verzinken en deze dicht te stoppen met plamuur of vulmiddel. Schuur en schilder het geheel daarna in één keer netjes af. 

Specifieke toepassingen lichtgewicht spaanplaat populier

Spaanplaat wordt veel gebruikt voor het maken van meubels. Deze dikke panelen zijn speciaal ontwikkeld voor in de meubelbouw. Het is een veelzijdig product waardoor het voor veel doeleinden ingezet kan worden. Denk hierbij aan bureaubladen, kasten, keukenkastjes, boekenkasten, scheidingswanden of legplanken.

Alternatieven voor lichtgewicht spaanplaat

Is deze spaanplaat variant toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wil jij het plaatmateriaal in een groter formaat of in een specifieke (RAL) kleur hebben? Bekijk dan ook MDF lakdraagfolie. Dit plaatmateriaal verf je gemakkelijk met in jouw favoriete kleur. Of bekijk onze andere spaanplaat varianten:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet