Spaanplaat Vochtwerend V313

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Spaanplaat Vochtwerend V313

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Vochtwerend plaatmateriaal
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Binnenshuis toepasbaar in droge en vochtige ruimtes
 • Bij grote oppervlakten niet geschikt voor zware belasting
 • Grove zijkanten

Beschrijving

Spaanplaat V313 is zowel als constructieve en als decoratieve plaat te gebruiken. Het wordt vaak gebruikt voor werkbladen, kasten, bureau's, scheidingswanden en ondergronden van vloeren. Deze vochtwerende variant is ook geschikt voor vochtige ruimtes binnenshuis.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
UitstralingOnafgewerkt
MerkUNILIN
Dikte10 mm, 12 mm, 16 mm, 18 mm
Type Spaanplaat
VariantSpaanplaat Vochtwerend V313
NerfNee
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
KernSpaanplaat
Functioneel gebruikConstructief, Decoratief
KleurGroen
GegrondNee
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwHoutsnippers
Type toplaagOnafgewerkt

Toepassingen

 • Badkamer- en keukenmeubels
 • Interieur in vochtige ruimtes
 • Wanden
 • (Onder)vloeren
 • Verstijvingsplaat
 • Werkbladen
 • Bureaubladen
 • Meubels
 • Keukenkastjes
 • (Boeken)kasten
 • Scheidingswanden
 • Legplanken
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

Spaanplaat vochtwerend V313 online op maat bestellen

Een bureaublad of legplank online op maat bestellen? Ga voor spaanplaat vochtwerend en bestel het online tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd. Spaanplaat wordt vaak gebruikt voor werkbladen, kasten, het egaliseren van vloeren en het plaatsen van scheidingswanden. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Spaanplaat vochtwerend V313: wat is dat?

Spaanplaat is een vezelplaat. Het wordt gemaakt van houtspaanders die doordrenkt worden met lijm en in drie lagen kruislings worden geperst tot een plaat. Bij spaanplaat V313 is deze verlijming vochtwerend. De toplagen van deze plaat zijn licht geschuurd zodat deze plaat uitermate geschikt is voor verdere bewerking.

Vochtwerend spaanplaat, ook wel spaanplaat V313 genoemd, is de vochtwerende variant binnen de spaanplaat-familie en wordt onder andere gebruikt voor het egaliseren van vloeren en het maken van werkbladen en kasten voor vochtige ruimtes. Spaanplaat V313 is gemakkelijk te bewerken en heeft een groene toplaag en kern waaraan de vochtwerende eigenschappen te herkennen zijn.

Dit materiaal behoort net als MDF en OSB tot de familie van de vezelplaten. Spaanplaat zijn constructief sterke platen, licht van gewicht, makkelijk te monteren en trekken niet krom. Doordat spaanplaat meer dan driekwart uit resthout bestaat, is het een duurzaam product. In vergelijking met MDF is de structuur grover. Hierdoor is het in vergelijking met MDF minder gemakkelijk om randen en kopse kanten mooi te bewerken. Verder kan spaanplaat vochtwerend net als MDF in allerlei vormen bewerkt worden en afgelakt worden. Het is dan wel nodig om spaanplaat eerst te gronden.

Spaanplaat vochtwerend is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. 

Een duurzame keuze

Spaanplaat vochtwerend wordt gemaakt van verlijmde houtsnippers (spaanders), die in drie lagen kruislings op elkaar geperst zijn. Dit maakt dat de plaat ook constructief sterk is. In vergelijking met MDF worden grovere spaanders gebruikt en in vergelijking met OSB worden fijnere spaanders gebruikt. Doordat gebruik wordt gemaakt van een afvalproduct (de houtsnippers) is spaanplaat een duurzaam product en erg betaalbaar.

Beschikbare diktes spaanplaat vochtwerend V313

Bij ons bestel je standaard spaanplaat op maat in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 12 mm, 16 mm en 18 mm.

Bewerken van spaanplaat vochtwerend V313

Spaanplaat is goed en gemakkelijk te monteren of te bewerken. Tijdens het monteren van het plaatmateriaal is het aan te raden de schroeven aan de achter- of onderzijde te schroeven. Op die manier zijn de schroefgaten niet zichtbaar. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking, hierdoor raden we aan de randen altijd af te werken met een randsealer. Om deze reden is spaanplaat alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Ga je spaanplaat schilderen? Dan is het mooi de schroeven te verzinken en deze dicht te stoppen met plamuur of vulmiddel. Schuur en schilder het geheel daarna in één keer netjes af. 

Specifieke toepassingen spaanplaat vochtwerend V313

Spaanplaat wordt veel gebruikt voor het maken van meubels. Het is een veelzijdig product waardoor het voor veel doeleinden ingezet kan worden. Denk hierbij aan bureaubladen, kasten, keukenkastjes, boekenkasten, scheidingswanden of legplanken. Meubels hebben vaak een groot oppervlak en daardoor kunnen de kosten oplopen. Spaanplaat vochtwerend is een goedkoop plaatmateriaal met veel mogelijkheden. 

Alternatieven voor spaanplaat vochtwerend V313

Is vochtwerend spaanplaat toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wil jij het plaatmateriaal in een groter formaat of in een specifieke (RAL) kleur hebben? Bekijk dan ook MDF lakdraagfolie. Dit plaatmateriaal verf je gemakkelijk met in jouw favoriete kleur. Of bekijk onze andere gemelamineerde meubelpanelen:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet