Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Spaanplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Elegante Wengé houten uitstraling
  • Niet van massief te onderscheiden wanneer netjes afgewerkt met fineerband
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Goed betaalbaar door de basis van spaanplaat
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd is een naturel spaanplaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze laag is samengesteld uit kwartiers gezaagd wengé hout, waarbij de houtstructuur zorgt voor een natuurlijk ogend paneel met een warme uitstraling. De toplagen en kopse kanten moeten nog behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B+
Dikte19 mm
Type Spaanplaat
VariantSpaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagWengé
Functioneel gebruikDecoratief
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwHoutsnippers
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd spaanplaat kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd: wat is het?

Spaanplaat is een populair plaatmateriaal, vooral door de prijs. Spaanplaat gefineerd is de een standaard spaanplaat met een toplaag van eikenhout. De bovenste laag is bedoeld om in het zicht te houden; de onderste laag is gemaakt van technisch fineer en is bedoeld om de plaat te verstevigen. Omdat de kern van deze panelen van spaanplaat is, is dit plaatmateriaal ook goed en gemakkelijk te monteren. Dat is écht handig! 

Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de spaanplaat-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van spaanplaat, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Gefineerd wengé hout

Houtfineer met wengé uitstraling heeft een opvallende en exotische esthetiek, gekenmerkt door een diepbruine tot zwarte basiskleur en een kenmerkend, contrasterend nerfpatroon. Het nerfpatroon bestaat vaak uit donkerbruine tot zwarte aderen en strepen die scherp afsteken tegen de lichtere achtergrond.

De uitstraling van wengé fineer is eigentijds en luxueus, en het wordt gewaardeerd om zijn unieke en opvallende nerfpatroon. Wengé fineer wordt vaak gebruikt voor hoogwaardige meubels, interieurafwerkingen en decoratieve elementen waarbij een krachtige visuele impact gewenst is.

Het contrasterende nerfpatroon kan variëren in intensiteit en patroon, afhankelijk van de specifieke bron en snijwijze van het hout. Over het algemeen straalt wengé houtfineer een gevoel van moderniteit, elegantie en verfijning uit, waardoor het een gewilde keuze is voor interieurprojecten die willen uitblinken met een opvallende en chique uitstraling.

Dosse of kwartiers gezaagd hout

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout. Wanneer het hout kwartiers wordt gezaagd, wordt het met de nerf mee gezaagd. Hierdoor heeft kwartiers gezaagd hout een rustige uitstraling en relatief rechte lijnen. Bij mix worden deze twee technieken door elkaar heen verwerkt en gebruikt tijdens het samenstellen van het fineer. Hierdoor ontstaat een natuurlijk geheel en is elke plaat uniek. 

Beschikbare diktes Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd spaanplaat op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 19 mm.

Bewerken van Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd platen

Spaanplaat is goed en gemakkelijk te monteren of te bewerken. Tijdens het monteren van het plaatmateriaal is het aan te raden de schroeven aan de achter- of onderzijde te schroeven. Op die manier zijn de schroefgaten niet zichtbaar. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking, hierdoor raden we aan de randen altijd af te werken met een randsealer. Om deze reden is spaanplaat alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Specifieke toepassingen van Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd

Spaanplaat wordt veel gebruikt voor het maken van meubels. Het is een veelzijdig product waardoor het voor veel doeleinden ingezet kan worden. Denk hierbij aan bureaubladen, kasten, keukenkastjes, boekenkasten, scheidingswanden of legplanken. Meubels hebben vaak een groot oppervlak en daardoor kunnen de kosten oplopen. Spaanplaat naturel is een goedkoop plaatmateriaal met veel mogelijkheden. 

Spaanplaat gefineerd, ook wel veneer spaanplaat genoemd, is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnentoepassingen. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van gefineerd spaanplaat. Dit spaanplaat fineer is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd-platen

Is Spaanplaat Naturel Wengé Kwartiers Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een ander type nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere spaanplaten:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet