Multiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Licht van gewicht
  • Volledig formaldehyde vrij
  • Opgebouwd uit verschillende vuren fineerlagen met een hemlock toplaag
  • Elke plaat heeft een unieke uitstraling door écht houtfineer
  • Platen kunnen onderling van kleur verschillen

Beschrijving

Multiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd is een multiplex of 'triplex' plaat opgebouwd uit vuren fineerlagen met een natuurlijke toplaag, dankzij de toplaag van houtfineer met noten. Deze toplaag is samengesteld uit kwartiers gezaagd notenhout, waarin de houtstructuur duidelijk zichtbaar is en het een warme uitstraling geeft. Belangrijk: de toplagen en kopse kanten zijn gemaakt van écht hout, en moeten daarom nog wél behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)400
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/R
Dikte18 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagVuren
Functioneel gebruikConstructief, Decoratief
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

Multiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd Multiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd Multiplex kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Multiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd: wat is het?

Multiplex platen zijn platen die opgebouwd zijn uit verschillende vuren fineerlagen. In dit geval een kern van vuren en een toplaag van noten fineer. Het is standaard watervast verlijmd en opgebouwd uit verschillende lagen, afhankelijk van de dikte.

Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat. Toch blijft het hout dat verlijmd is, tijdens het zagen en bewerken van multiplex kan er spanning vrij komen waardoor langer platen een lichte kromming kunnen hebben. Om deze reden is het belangrijk deze panelen goed te monteren.

Multiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Hemlock fineer

Houtfineer met hemlock uitstraling heeft een natuurlijke en ingetogen esthetiek, gekenmerkt door een lichte tot middelbruine kleur en een subtiele, gelijkmatige nerf. Het fineer heeft vaak een rustige en warme uitstraling.

De uitstraling van hemlockfineer is tijdloos en veelzijdig, waardoor het goed past bij verschillende interieurstijlen. De kleur van het fineer varieert meestal van lichtgeelbruin tot lichtroodbruin, afhankelijk van de specifieke bron en behandeling van het hout.

Hemlock houtfineer wordt vaak gewaardeerd om zijn eenvoudige en natuurlijke uitstraling. Het kan worden gebruikt voor meubels, kasten, interieurafwerkingen en decoratieve elementen. De gelijkmatige nerf en de warme kleur maken het mogelijk om hemlock fineer te integreren in diverse ontwerpen, van traditioneel tot modern, waarbij het een gevoel van rust en natuurlijke schoonheid aan het interieur toevoegt.

Dosse of kwartiers gezaagd hout

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout. Bij mix worden deze twee technieken door elkaar heen verwerkt en gebruikt tijdens het samenstellen van het fineer. Hierdoor ontstaat een natuurlijk geheel en is elke plaat uniek. 

Beschikbare diktes Multiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd multiplex op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 18 mm.

Bewerken van Multiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd platen

Dit plaatmateriaal is makkelijk te bewerken. Zorg dat je over scherp gereedschap beschikt voor minimale splintervorming. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Voorboren is aan te raden, maar niet noodzakelijk. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van het triplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen van gefineerd eiken

Triplex is zeer geschikt voor aftimmerwerk en decoratieve toepassingen als kasten of andere meubels. Afhankelijk van de dikte van het plaatmateriaal is het belangrijk de panelen goed te monteren. In dat geval zijn ze geschikt voor elke afwerkingstoepassing die jij in gedachten hebt.

Alternatieven voor Multiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd

Is Multiplex Vuren Hemlock Kwartiers Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar ander plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere plaatmaterialen met een fineer toplaag:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2