Multiplex Populier Berken B/BB Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Populier Berken B/BB Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Multifunctioneel
 • Sterke panelen
 • Opgebouwd uit meerdere lagen
 • Licht van gewicht
 • Egale en elegantie uitstraling
 • Populaire Berken uitstraling
 • Perfect alternatief op multiplex berken
 • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

Multiplex Populier Berken B/BB Gefineerd is een plaat opgebouwd uit meerdere lagen van populier en eucalyptus en is afgewerkt met een natuurlijke uitstraling dankzij de toplaag van houtfineer. Deze toplaag is van berkenhout met zichtkwaliteit B/BB. De plaat is multifunctioneel en een goed alternatief op multiplex berken B/BB dat op het moment lastig te verkrijgen is. De toplagen en kopse kanten moeten nog behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)550
UitstralingOnafgewerkt
ZichtkwaliteitB/BB
Dikte40 mm, 9 mm, 30 mm, 25 mm, 22 mm, 18 mm, 15 mm, 12 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Populier Berken B/BB Gefineerd
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagPopulier
Functioneel gebruikConstructief, Decoratief
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingWBP, Exterieur
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

Toepassingen

 • Wandbekleding
 • Plafondpanelen
 • Tentoonstellingen
 • Winkelinrichting
 • Meubilair voor binnen
 • Keukenkasten
 • Doe-het-zelfprojecten
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

Multiplex Populier Berken B/BB Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd Multiplex Populier Berken B/BB Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd Multiplex kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Multiplex Populier Berken B/BB Gefineerd: wat is het?

Multiplex platen zijn platen die opgebouwd zijn uit verschillende fineerlagen. In dit geval een kern van populier en een toplaag van berken fineer. Multiplex is een van de oudste en mede daarom ook een van de populairste varianten onder de houten plaatmaterialen. 

Kern van populier en eucalyptus

Deze multiplex plaat is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat. Toch blijft het hout dat verlijmd is, tijdens het zagen en bewerken van multiplex kan er spanning vrij komen waardoor langer platen een lichte kromming kunnen hebben. Om deze reden is het belangrijk deze panelen goed te monteren.

Multiplex Populier Berken B/BB Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd berkenhout

Houtfineer met berken uitstraling heeft een lichte en elegante esthetiek, gekenmerkt door een bleekgele tot lichtbruine kleur en een fijne, gelijkmatige nerf met subtiele variaties. Het fineer heeft vaak een frisse en moderne uitstraling.

De uitstraling van berkenfineer is tijdloos en veelzijdig, waardoor het goed past bij verschillende interieurstijlen. De kleur van het fineer varieert meestal van lichtgeel tot lichtbruin, afhankelijk van de specifieke bron en behandeling van het hout.

Berkenhoutfineer wordt vaak gewaardeerd om zijn eenvoudige en aantrekkelijke uitstraling, en het kan worden gebruikt voor meubels, kasten, interieurafwerkingen en decoratieve elementen. De gelijkmatige nerf en de heldere kleur maken het mogelijk om berkenfineer moeiteloos te integreren in verschillende ontwerpen, van traditioneel tot modern, waarbij het een gevoel van frisheid en tijdloze schoonheid aan het interieur toevoegt.

Zichtkwaliteit multiplex B/BB

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. B/BB is een voorbeeld van een veel voorkomende kwaliteit, die gebruikt kan worden voor decoratieve toepassingen. Hierin betekent de eerste letter (in dit geval B) de kwaliteit van de zichtzijde en de tweede letter (in dit geval BB) de kwaliteit van de achterzijde. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft zichtzijde B/BB. De bovenzijde heeft de zichtkwaliteit B, de onderzijde zichtkwaliteit BB. Een multiplex plaat met de zichtkwaliteit B/BB heeft doorgaans een acceptabele visuele kwaliteit, maar vertoont wel enkele onvolkomenheden. Aan de voorzijde (de "B"-zijde) kunnen kleurvariaties, kleine knoesten, reparaties en andere onregelmatigheden voorkomen, zij het in beperkte mate. De achterzijde (de "BB"-zijde) kan meer onvolkomenheden bevatten, zoals grote knoesten, reparaties en kleurvariaties.

Vanwege de iets lagere visuele kwaliteit wordt multiplex met de zichtkwaliteit B/BB vaak gebruikt in toepassingen waar esthetiek niet de hoogste prioriteit heeft. Het wordt gebruikt voor constructieve doeleinden, interne bekleding, meubelconstructies en andere toepassingen waarbij het zichtbare oppervlak minder belangrijk is.

Het is belangrijk om op te merken dat zichtkwaliteiten kunnen variëren, afhankelijk van lokale normen en specificaties. Het is raadzaam om bij het aanschaffen van multiplex de specifieke classificaties en normen van de fabrikant of leverancier te raadplegen om ervoor te zorgen dat het hout voldoet aan de vereisten voor de beoogde toepassing.

Over het algemeen biedt multiplex met de zichtkwaliteit B/BB een redelijke visuele kwaliteit voor toepassingen waar esthetiek niet de hoogste prioriteit heeft. Het combineert functionele eigenschappen met een acceptabel oppervlak dat voldoet aan de basisvereisten voor veel bouw- en houtprojecten.

Beschikbare diktes Multiplex Populier Berken B/BB Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd mdf op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 6 mm, 9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm, 30 mm en 40 mm.

Bewerken van Multiplex Populier Berken B/BB Gefineerd platen

Multiplex is een eenvoudig te bewerken plaatmateriaal, wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen

Multiplex berken is zeer geschikt voor projecten als vloerplaten, aftimmerwerk, mallen, maar ook voor decoratieve toepassingen als tafelbladen, een aanrechtblad, meubels en speelgoed.

Alternatieven voor Multiplex Populier Berken B/BB Gefineerd

Is Multiplex Populier Berken B/BB Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar ander plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere plaatmaterialen met een fineer toplaag:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2