Meubelpaneel MDF W10410 MP Opaque white

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Meubelpaneel MDF W10410 MP Opaque white

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Sterke drager
  • Stabiele plaat, trekt niet krom
  • Gebruiksklaar oppervlak door melamine toplaag
  • Naadloos combineren met Duropal en ABS vanwege kleurkoppeling
  • Alleen voor gebruik binnenshuis
  • Randen moeten nog afgewerkt worden.

Beschrijving

Meubelpaneel MDF W10410 MP Opaque white is een decoratieve plaat met MDF als drager. Het wordt vaak gebruikt voor frontjes, binnenwerk van kasten en het plaatsen van wandbekleding. De kunststof, melamine toplaag zorgt ervoor dat je dit plaatmateriaal niet meer hoeft te schilderen en maakt dat dit plaatmateriaal gemakkelijk in onderhoud is. MDF meubelpaneel met een melaminelaag is beschikbaar in diverse verschillende kleuren en structuren. Er is in dat geval geen verschil qua eigenschappen, anders dan de kleur. 

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)720
UitstralingParelmoer
MerkThermopal
Dikte12 mm
Type MDF Gemelamineerd
VariantMeubelpaneel MDF W10410 MP Opaque white
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurWit
Kleurcode~ RAL 9016
GegrondNee
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagMelaminelaag

Meubelpaneel MDF W10410 MP Opaque white online op maat bestellen

Een bureaublad of legplank online op maat bestellen? Ga voor meubelpaneel en bestel dit plaatmateriaal online tot op de millimeter nauwkeurig op maat gezaagd. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Meubelpaneel MDF W10410 MP Opaque white: wat is dat?

Meubelpaneel is een volledig afgewerkt plaatmateriaal, in dit geval met een melamine toplaag. Gemelamineerde meubelpanelen worden veel toegepast in de meubelindustrie en winnen aan terrein door de veelzijdige texturen, kleuren en mogelijkheden qua toplagen. Het voordeel van gemelamineerd plaatmateriaal, ten opzichte van gefineerd, is dat het direct gebruiksklaar is: je hoeft het dus niet meer af te werken! Dat maakt het product ideaal inzetbaar. Een melamine toplaag is een fineerlaag van papiervezels, samengesmolten met een melaminehars. Dit maakt dat er een harde kunststof toplaag ontstaat. 

Toplaag van melamine

De meubelpanelen beschikken over een sterke en harde melamine toplaag, dit geeft de houtplaten een fraai uiterlijk en maakt dat het hout tegen een stootje kan. De melamine toplaag heeft een hoge dichtheid, hier heeft deze toplaag ook zijn harde en sterke eigenschappen aan te danken. Een melamine toplaag is waterafstotend, makkelijk af te nemen met een doekje en tot op zekere hoogte hittebestendig. Eigenschappen die erg prettig zijn bij elke interieurtoepassing!

In het kort nog een keer de voordelen van gemelamineerd plaatmateriaal:

  • Direct gebruiksklaar
  • Sterk en waterafstotend
  • Vaste kleurstelling
  • Ruime keuze aan kleuren en texturen

Drager van MDF Blank

Dit meubelpaneel heeft MDF Blank als drager. MDF blank is de standaard onbehandelde uitvoering van de vele soorten MDF te verkrijgen zijn. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert. MDF blank is vanwege zijn zuigende werking alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Een duurzame keuze

Voor de productie vanMeubelpaneel MDF W10410 MP Opaque white maakt Pfleiderer gebruik van een wisselende samenstelling van 40-60% pre-consumer hout en vers (dunnings) hout. Op deze manier kunnen de MDF-platen duurzaam geproduceerd worden en tegelijk de beoogde kwaliteit waarborgen.

Op maat gezaagde Pfleiderer Thermopal panelen

Er zijn verschillende producenten van gemelamineerd plaatmateriaal, of plaatmateriaal met een melamine toplaag. Pfleiderer is hier één van. Pfleiderer biedt een ruime keuze aan kwalitatieve spaanplaten, MDF en andere decoratieve panelen in melamine of HPL op een dragerplaat. Pfleiderer heeft creativiteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met certificeringen zoals Cradle-to-Cradle Bronze en Blauer Engel (Blue Angel) zijn de DecoBoard meubelpanelen van Pfleiderer een bewuste keuze in jouw klusproject. Anderen bekende producenten van gemelamineerd meubelpaneel zijn onder andere UNILIN of Egger. Maar er zijn er veel meer!

Thermopal melamine van Pfleiderer 

Meubelpaneel MDF W10410 MP Opaque white heeft een toplaag van Thermopal. Thermopal is een merknaam vna Pfleiderer waaronder de melamine toplagen vallen die op een duurzame manier vervaardigd worden. Door kraftpapier te mengen met een hoogwaardige melamine hars creëert Pfleiderer, met het Thermopal assortiment ruim 150 verschillende decoren; een indrukwekkende collectie.

Thermopal is een melamine toplaag en daarom vooral geschikt voor decoratieve toepassingen zoals binnenwerken van kasten, frontjes, en wandbekleding. Voor meubels met intensief gebruik of dragende functies is Duropal een betere keuze. Duropal is een HPL laag en daarmee steviger dan melamine. Door de kleurkoppeling sluiten Thermopal, Duropal en bijbehorend ABS-band naadloos op elkaar aan. Zo creëer je perfecte eenheid tussen frontjes, wandbekleding, bureaus en nog veel meer toepassingen.

De verschillende varianten van Pfleiderer Thermopal

Door het ruime assortiment aan Pfleiderer Thermopal panelen zie je soms door de bomen het bos niet meer. De productnamen hebben hiervoor een handige structuur meegekregen om te zorgen dat je gemakkelijk het juiste product kunt vinden. Zo verwijst de eerste letter/nummer combinatie altijd naar een bepaalde kleur. Dit wordt ook wel de Pfleiderer code genoemd. De tweede letter/nummer combinatie gaat over de structuur, daarnaast heeft het geheel ook een omschrijvende naam. Om de juiste keuze te maken voor jouw project is het handig je hier in te verdiepen. Wil je alles weten over de betekenis en de naamopbouw van Pfleiderer Thermopal? Lees dan verder in dit artikel over de naamstructuur van Pfleiderer.

Pfleiderer Thermopal sample service

Ben je benieuwd naar dit materiaal? Bestel een sample op de website van Pfleiderer. Beoordeel het materiaal en laat het vervolgens op maat gezaagd thuisbezorgen door dé online zagerij. 

Beschikbare diktes van Meubelpaneel MDF W10410 MP Opaque white

De beschikbare diktes van Meubelpaneel MDF W10410 MP Opaque white kies je gemakkelijk via de product configurator.

Bewerken van meubelpaneel

Het grote voordeel van spaanplaat met een melamine toplaag is dat het direct gebruiksklaar is. Meubelpaneel is goed en relatief makkelijk te monteren mits je goed voorbereid aan de slag gaat. Houd er wel rekening mee dan melamine gevoelig is wanneer je het gaat bewerken. Tijdens het monteren van het plaatmateriaal is het aan te raden de schroeven aan de achter- of onderzijde te schroeven (let wel op dat je niet door het materiaal heen gaat!). Op die manier zijn de schroefgaten niet zichtbaar en voorkom je zichtbare splinters van het melamine. Ga je wel aan de zichtzijde monteren? Plaats dan eerst schilderstape op de plek waar je de plaat gaat bewerken. Zo vangt de tape het eerste contact tussen het gereedschap en de plaat af en is de kans op splinteren kleiner. 

Specifieke toepassingen van MDF-meubelpanelen

Meubelpaneel wordt ook wel gemelamineerd of decoratief MDF genoemd en wordt veel gebruikt voor het maken van meubels. Het is een veelzijdig product waardoor het voor veel doeleinden ingezet kan worden. Denk hierbij aan bureaubladen, kasten, keukenkastjes, boekenkasten of legplanken. Meubels hebben vaak een groot oppervlak en kosten daardoor veel tijd om afgewerkt te worden. Door gebruik te maken van plaatmateriaal met een melamine toplaag hoef je het plaatmateriaal niet meer te schilderen en zorg je ervoor dat alles er strak uitziet. Met de diverse mogelijkheden aan decoren en texturen is er voor elke klus een passend plaatmateriaal.

Alternatieven voor meubelpaneel

Is Meubelpaneel MDF W10410 MP Opaque white toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wil jij het plaatmateriaal in een groter formaat of in een specifieke (RAL) kleur hebben? Bekijk dan ook MDF lakdraagfolie. Dit plaatmateriaal verf je gemakkelijk met in jouw favoriete kleur. Of bekijk onze andere gemelamineerde meubelpanelen

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Chalk Ash Gefineerd
MDF Chalk Ash Gefineerd
MDF Chalk Ash GefineerdSHINNOKI

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Chocolate Oak Gefineerd
MDF Chocolate Oak Gefineerd
MDF Chocolate Oak GefineerdSHINNOKI

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Cinnamon Triba Gefineerd
MDF Cinnamon Triba Gefineerd
MDF Cinnamon Triba GefineerdSHINNOKI

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Creme Mat Gemelamineerd
MDF Creme Mat Gemelamineerd
MDF Creme Mat GemelamineerdMAXXI

Vanaf

93,67

p/m2

MDF Desert Oak Gefineerd
MDF Desert Oak Gefineerd
MDF Desert Oak GefineerdSHINNOKI

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Dusk Frake Gefineerd
MDF Dusk Frake Gefineerd
MDF Dusk Frake GefineerdSHINNOKI

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Frozen Walnut Gefineerd
MDF Frozen Walnut Gefineerd
MDF Frozen Walnut GefineerdSHINNOKI

Vanaf

231,29

p/m2

MDF Granite Walnut Gefineerd
MDF Granite Walnut Gefineerd
MDF Granite Walnut GefineerdSHINNOKI

Vanaf

221,96

p/m2

MDF Grijs Mat Gemelamineerd
MDF Grijs Mat Gemelamineerd
MDF Grijs Mat GemelamineerdMAXXI

Vanaf

93,67

p/m2

MDF Ivory Oak Gefineerd
MDF Ivory Oak Gefineerd
MDF Ivory Oak GefineerdSHINNOKI

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Manhattan Oak Gefineerd
MDF Manhattan Oak Gefineerd
MDF Manhattan Oak GefineerdSHINNOKI

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Milk Oak Gefineerd
MDF Milk Oak Gefineerd
MDF Milk Oak GefineerdSHINNOKI

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Mineral Triba Gefineerd
MDF Mineral Triba Gefineerd
MDF Mineral Triba GefineerdSHINNOKI

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Natural Oak Gefineerd
MDF Natural Oak Gefineerd
MDF Natural Oak GefineerdSHINNOKI

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Raven Oak Gefineerd
MDF Raven Oak Gefineerd
MDF Raven Oak GefineerdSHINNOKI

Vanaf

284,53

p/m2

MDF Smoked Walnut Gefineerd
MDF Smoked Walnut Gefineerd
MDF Smoked Walnut GefineerdSHINNOKI

Vanaf

221,96

p/m2

MDF Stardust Walnut Gefineerd
MDF Stardust Walnut Gefineerd
MDF Stardust Walnut GefineerdSHINNOKI

Vanaf

231,29

p/m2

MDF Stone Triba Gefineerd
MDF Stone Triba Gefineerd
MDF Stone Triba GefineerdSHINNOKI

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Wit Mat Gemelamineerd
MDF Wit Mat Gemelamineerd
MDF Wit Mat GemelamineerdMAXXI

Vanaf

91,10

p/m2

MDF Zwart Mat Gemelamineerd
MDF Zwart Mat Gemelamineerd
MDF Zwart Mat GemelamineerdMAXXI

Vanaf

93,67

p/m2