MDF Ivory Oak Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Ivory Oak Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Afgewerkt met échte houten toplaag, incl. Beits
  • Unieke uitstraling door mixmatch fineer techniek
  • Gemakkelijk te bewerken en monteren
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis
  • Wordt standaard zonder afgewerkte randen geleverd

Beschrijving

Shinnoki MDF Ivory Oak Gefineerd plaatmateriaal op maat bestellen kan gemakkelijk bij OPMAATZAGEN.nl. De Shinnoki panelen collectie bestaat uit hoogwaardige mixmatch fineren met een MDF-kern. Door deze kern is dit plaatmateriaal makkelijk te bewerken, monteren en trekt dit plaatmateriaal niet krom. Het voordeel van Shinnoki fineer panelen: ze zijn volledig afgewerkt inclusief beits en vernis. Haal met deze panelen snel de warme en natuurlijke uitstraling in huis!

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)710
UitstralingNatuurlijk
MerkShinnoki
Dikte19 mm
Type MDF Gemelamineerd
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagEiken
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurBeige / Bruin
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkFSC® mix 70%
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Ivory Oak Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Ivory Oak Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd MDF kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

MDF Ivory Oak Gefineerd: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF gefineerd is de een standaard MDF-plaat met een toplaag van gezaagd (fineer)hout. De bovenste laag is bedoeld om in het zicht te houden; de onderste laag is gemaakt van technisch fineer en is bedoeld om de plaat te verstevigen. Omdat de kern van deze panelen van MDF is, is dit plaatmateriaal ook goed en gemakkelijk te monteren. Dat is écht handig! 

MDF Ivory Oak Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Plaatmateriaal van Shinnoki

Heb jij voor jouw project gefineerd hout in gedachten, maar zie jij op tegen de afwerking? Ga dan voor Shinnoki gefineerd hout! De MDF gefineerde panelen van Shinnoki zijn namelijk volledig afgewerkt. Het fineer wordt in de fabriek behandelt met een beits en vernis, waardoor dit plaatmateriaal direct inzetbaar is. Dankzij de mixmatch voegtechniek zijn deze panelen van hoge kwaliteit, afhankelijk voor het decor waar jouw voorkeur naar uit gaat, creëer je een natuurlijke look-and-feel in de ruimte. De kern van MDF zorgt voor een stabiele plaat en de vernisafwerking maakt dit plaatmateriaal erg populair!

Shinnoki sample service

Ben je benieuwd naar dit materiaal? Bestel een sample op de website van Decospan. Beoordeel het materiaal en laat het vervolgens op maat gezaagd thuisbezorgen door dé online zagerij. 

Beschikbare diktes van MDF Ivory Oak Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd MDF op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 19 mm.

Bewerken van gefineerde MDF platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor tijdens het lakken van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Gefineerd MDF is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden. De toplaag is van écht hout, dat maakt dat dit hout kan gaan verkleuren. Dit wordt versterkt wanneer het blootgesteld wordt aan daglicht. Het is daarom belangrijk de toplagen goed af te werken met een vernis of olie. 

Door het zagen liggen de randen 'open'. Deze moeten nog wel afgewerkt worden, dit kan met fineerband. 

Specifieke toepassingen van gefineerd MDF

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. MDF gefineerd, ook wel veneer MDF genoemd, is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnentoepassingen. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van gefineerd MDF. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF fineer is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor MDF Ivory Oak Gefineerd platen

Is MDF Ivory Oak Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een andere structuur? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Chalk Ash Gefineerd
MDF Chalk Ash Gefineerd

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Cinnamon Triba Gefineerd
MDF Cinnamon Triba Gefineerd

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Creme Mat Gemelamineerd
MDF Creme Mat Gemelamineerd

Vanaf

93,67

p/m2

MDF Desert Oak Gefineerd
MDF Desert Oak Gefineerd

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Dusk Frake Gefineerd
MDF Dusk Frake Gefineerd

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Frozen Walnut Gefineerd
MDF Frozen Walnut Gefineerd

Vanaf

231,29

p/m2

MDF Granite Walnut Gefineerd
MDF Granite Walnut Gefineerd

Vanaf

223,81

p/m2

MDF Grijs Mat Gemelamineerd
MDF Grijs Mat Gemelamineerd

Vanaf

93,67

p/m2

MDF Manhattan Oak Gefineerd
MDF Manhattan Oak Gefineerd

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Milk Oak Gefineerd
MDF Milk Oak Gefineerd

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Mineral Triba Gefineerd
MDF Mineral Triba Gefineerd

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Natural Oak Gefineerd
MDF Natural Oak Gefineerd

Vanaf

207,28

p/m2

MDF Raven Oak Gefineerd
MDF Raven Oak Gefineerd

Vanaf

284,53

p/m2

MDF Smoked Walnut Gefineerd
MDF Smoked Walnut Gefineerd

Vanaf

221,96

p/m2

MDF Stardust Walnut Gefineerd
MDF Stardust Walnut Gefineerd

Vanaf

231,29

p/m2

MDF Stone Triba Gefineerd
MDF Stone Triba Gefineerd

Vanaf

209,01

p/m2

MDF Wit Mat Gemelamineerd
MDF Wit Mat Gemelamineerd

Vanaf

91,10

p/m2

MDF Zwart Mat Gemelamineerd
MDF Zwart Mat Gemelamineerd

Vanaf

93,67

p/m2